Volledig scherm
Scène uit de Carmina Burana door La Fura dels Baus, eerder in Argentinië. © La Fura

Monsterproductie 'Carmina Burana' met PhilZuid in zandgroeve Heerlen

HEERLEN - Philharmonie Zuidnederland speelt eind augustus, samen met het Spaanse gezelschap La Fura dels Baus, twee keer de Carmina Burana van Carl Orff. De grootse productie wordt gespeeld in een zandgroeve, midden in een woonwijk in het Limburgse Heerlen.

Naast de negentig musici van de PhilZuid wordt er meegewerkt door negentig zangers van Opera Zuid en het Duitse Sinfonischer Chor Aachen. Ook twaalf dansers, via het Huis voor de Kunsten Limburg, doen mee. Hoofdrollen zijn er voor Amparo Navarro (sopraan), Jordi Domenech (countertenor), Toni Marsol (bariton) en de actrice Luca Espinosa.

De uitvoering wordt twee keer gespeeld, op 25 en op 26 augustus in de zilverzandgroeve Beaujean. Orkest, koor en dansers acteren in de groeve, de ruim drieduizend bezoekers per avond krijgen een plekje aan de overkant van het water rondom de groeve.

Het is de eerste keer dat het Spaanse gezelschap – bekend door haar fysieke, expressieve, multimediale en vaak ook confronterende voorstellingen – de Carmina in Nederland speelt. De Spaanse regisseur Carlus Padrissa bewerkte het stuk van Orff tot een intense muziektheatervoorstelling waar het publiek wordt ondergedompeld in een wereld vol sprekende beelden en speciale effecten. Om die reden speelt het orkest speelt in een enorme cilinder van doek, waarop beelden worden geprojecteerd.

Kaarten zijn vanaf 10 april, 14.00 uur, te bestellen o.a. via www.culturanova.nl.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement