Volledig scherm
PREMIUM
Bagheera (Joeri Leenders, links vooraan) en Mowgli (Luna Hoens, rechts vooraan) in Jungle Book Revisited. © Gerard Mesman

Mowgli in een identiteitscrisis

RecensieEINDHOVEN - Een update in uptempo: dat is Jungle Book Revisited door Theaterplan. Van de brave tekenfilm van Disney uit 1967, moet regisseur Ruud van Bree niets hebben.

Ook al zeurt de 'dikke bruine beer' Baloe nog zo onweerstaanbaar opdringerig in mijn hoofd dat hij 'wel weet waar het honingpotje staat', en weet mijn scouting-verleden zeker dat Akela de onbetwiste leider van de roedel is, bij Theaterplan gaat dat in 2019 op de helling. Stond het oorspronkelijke verhaal bol van het koloniale beschavingsideaal, Van Bree gaat voor een eigentijdse identiteitscrisis. Wie ben ik? En waar hoor ik thuis? Wat mooi aansluit bij de leeftijd van de spelers, die allemaal min of meer afscheid moeten nemen van de jeugdige onschuld en moeten kiezen voor hun rol in de harde realiteit.

  1. De Wieger in Deurne toont de mooiste modernisten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?
    PREMIUM

    De Wieger in Deurne toont de mooiste modernis­ten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?

    DEURNE - De collectie van Museum De Wieger in Deurne herbergt heel wat kunst uit de eerste drie decennia van de twintigste eeuw. Deze periode kenmerkt zich door een veelheid aan stromingen, die in de tentoonstelling Mooiste modernisten bij elkaar komen. Niet in chronologische volgorde, maar geordend op onderwerp. Iets waar de intieme kamertjes op de bovenverdieping van het pand zich uitstekend voor lenen.