Volledig scherm
PREMIUM
De tweede solo-plaat van Christof van der Ven verschijnt vrijdag 6 september. © Sequoia Ziff

Muzikant Christof van der Ven uit Handel maakt poëtisch album over hartzeer

HANDEL - Heel wat kunstenaars schreven en zongen over onmogelijke liefdes. Zo ook Christof van der Ven: de muzikant uit Handel maakte een teder en poëtisch album over hartzeer. 

Eerlijk en nuchter verhaalt zanger, gitarist en songschrijver Christof van der Ven over het thema van ‘You Were The Place’, het album dat  vrijdag 6 september verschijnt. ,,Voor het eerst in lange tijd was ik verliefd. Toevallig op iemand die in Amerika woont. Dat ging uiteindelijk niet werken en het kostte mij moeite om die conclusie te accepteren. Toen besloot ik om dan maar een album over dit onderwerp te maken.”

  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.