Volledig scherm
Bagdaddy © Tom Roelofs

Mysterieuze Bagdaddy met band op Corona-podium van TU/e

EINDHOVEN - Ze verzorgt donderdag 22 maart het voorprogramma van hiphopband Yung Internet in de Corona-zaal op de TU/e. Maar verder is veel rond de Eindhovense dj/vocaliste Bagdaddy in nevelen gehuld.

Haar echte naam geeft ze niet prijs. ,,Op het podium ben ik niet de dochter van mijn ouders, dus ga ik ook niet de naam gebruiken die ze mij gegeven hebben."  Bagdaddy werd geboren in Bagdad, maar is ondertussen al meer dan 20 jaar in Nederland bezig 'gevormd aan het worden'.  ,,Het enige wat ik kan zeggen over mijn achtergrond is dat het nogal op de voorgrond speelt.” Daarmee doelt de Eindhovense op haar muziek: een alternatieve mix van dance en hiphop met oriëntaalse invloeden, onder meer uit Irak, zoals Insaan Insane, de enige track die ze tot nu toe (online) heeft uitgebracht.
In de Corona-zaal van de TU/e brengt Bagdaddy donderdag 22 maart nieuw materiaal ten gehore, voor het eerst ook met een band, het trio Bagdaddy and the Blackouts, met Mike Dobber en  Mark Tresh.

De Eindhovense , die eerder al als vocaliste op het podium stond met  het Tilburgse world/dance-gezelschap Cairo Liberation Front , runt ook haar eigen platenlabel, Bagdaddy Records, een 'do it yourself' (DIY)-label, of 'middle-finger-movement' zoals ze het zelf noemt, waarmee ze nauw samenwerkt met Eindhovense acts als Tsar Bompa, Raylin en Tjalling. Ook zijn er banden met het Franse Bison Bisou. Met deze artiesten brengt ze cassettes, cd's en vinyl uit. Ook is ze mede-organisator van evenementen, onder meer in 't Stroomhuis, zoals het Tijdelijk Gesticht-festival. ,,Al met al vormen we samen een genre-neutraal doch stevig platform waarin iedereen elkaar waar mogelijk helpt tussen al het ge-rock'-n-roll in Eindhoven door.”

Daarnaast studeert Bagdaddy nog, aan de TU/e. ,,Nog een klein beetje, alhoewel ik er al lang niks meer leer. Of moet ik dat niet zeggen net voordat ik juist daar ga optreden?”

Donderdag 22 maart, Luna Corona, 20.30 uur, TU/e Eindhoven. Info

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement