Volledig scherm
PREMIUM
Tobias Forge alias Cardinal Copia en zijn naamloze kompanen van de band Ghost. © Mikael Eriksson

Mysterieuze man achter rockband Ghost spreekt: groep op Dynamo Metal Fest in Eindhoven

VideoEINDHOVEN - Op het podium is Tobias Forge de mysterieuze leider van de band Ghost. Maar achter het masker gaat een vriendelijke muziekfanaat schuil. Hij speelt op Graspop in Dessel (21 juni) en Dynamo Metal Fest in Eindhoven (14 juli).

In zijn jeugdjaren waren zijn stereo-installatie, tv en videorecorder de beste vrienden van Tobias Forge. Hij was gek van muziek en films. ,,Ik bewonderde muzikale super-karakters als Alice Cooper, David Bowie en de mannen van de band Kiss”, zegt het opperhoofd van de Zweedse rockband Ghost. ,,Ik heb ook altijd interesse in film gehad. Al voordat ik met Ghost begon, had ik de wens om beelden en muziek te combineren. Met deze band heb ik die ultieme vorm gevonden.”

  1. De Wieger in Deurne toont de mooiste modernisten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?
    PREMIUM

    De Wieger in Deurne toont de mooiste modernis­ten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?

    DEURNE - De collectie van Museum De Wieger in Deurne herbergt heel wat kunst uit de eerste drie decennia van de twintigste eeuw. Deze periode kenmerkt zich door een veelheid aan stromingen, die in de tentoonstelling Mooiste modernisten bij elkaar komen. Niet in chronologische volgorde, maar geordend op onderwerp. Iets waar de intieme kamertjes op de bovenverdieping van het pand zich uitstekend voor lenen.