Volledig scherm
PREMIUM
Een twintigtal muzikanten en vocalisten bracht zaterdag tijdens het Naked Song-festival een eerbetoon aan grondlegger Ad van Meurs. © Jean Pierre Reijnen

Naked Song-festival in Eindhoven: helemaal in de geest van grondlegger Ad van Meurs

RecensieEINDHOVEN - Bezielde artiesten, goede liedjes, geen drukdoenerij. Het Naked Song-festival draait volledig om de muziek en trekt vooral echte liefhebbers. Helemaal in de geest van grondlegger Ad van Meurs.

Met een lang applaus voor Ad van Meurs begint zaterdag in de namiddag het eerbetoon aan de zanger, gitarist, songschrijver en concert-programmeur. Op het podium staan zo'n twintig vakgenoten van de Eindhovenaar, die in november op 64-jarige leeftijd overleed. Hij organiseerde in 1998 de eerste editie van Naked Song in Gemert. Het festival waar artiesten hun muziek in de meest pure vorm presenteren groeide door en maakte jaren geleden de overstap naar Muziekgebouw Eindhoven.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.