Volledig scherm
PREMIUM
DDW sectie C overzichtstentoonstelling in 2017. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Nationaal platform design
mogelijk in Eindhoven

EINDHOVEN - Er moet een nationaal design-platform komen in het zuiden van Nederland. Dat schrijft de Raad voor Cultuur in een advies over de toekomst van de ontwerpwereld. In het instituut moeten makers, opdrachtgevers en de industrie gaan samenwerken om het Nederlandse design te versterken. De kans is groot dat de Dutch Design Foundation (DDF) in Eindhoven die rol op zich gaat nemen.

De Raad voor Cultuur, het belangrijkste adviesorgaan van de minster van cultuur, pleit ervoor om regionale cultuurregio’s te versterken. ,,Zo is in het zuiden een groot potentieel netwerk dat kan worden geactiveerd voor een gezamenlijke, nationale ontwerpagenda. Daarin moet in ieder geval worden gekeken naar de talentontwikkeling, promotie, presentatie en internationalisering van ontwerp.” Een platform in het zuiden moet daarbij de regie voeren, zo valt in het advies van de raad te lezen.

  1. De Wieger in Deurne toont de mooiste modernisten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?
    PREMIUM

    De Wieger in Deurne toont de mooiste modernis­ten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?

    DEURNE - De collectie van Museum De Wieger in Deurne herbergt heel wat kunst uit de eerste drie decennia van de twintigste eeuw. Deze periode kenmerkt zich door een veelheid aan stromingen, die in de tentoonstelling Mooiste modernisten bij elkaar komen. Niet in chronologische volgorde, maar geordend op onderwerp. Iets waar de intieme kamertjes op de bovenverdieping van het pand zich uitstekend voor lenen.