Volledig scherm
PREMIUM
DDW sectie C overzichtstentoonstelling in 2017. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Nationaal platform design
mogelijk in Eindhoven

EINDHOVEN - Er moet een nationaal design-platform komen in het zuiden van Nederland. Dat schrijft de Raad voor Cultuur in een advies over de toekomst van de ontwerpwereld. In het instituut moeten makers, opdrachtgevers en de industrie gaan samenwerken om het Nederlandse design te versterken. De kans is groot dat de Dutch Design Foundation (DDF) in Eindhoven die rol op zich gaat nemen.

De Raad voor Cultuur, het belangrijkste adviesorgaan van de minster van cultuur, pleit ervoor om regionale cultuurregio’s te versterken. ,,Zo is in het zuiden een groot potentieel netwerk dat kan worden geactiveerd voor een gezamenlijke, nationale ontwerpagenda. Daarin moet in ieder geval worden gekeken naar de talentontwikkeling, promotie, presentatie en internationalisering van ontwerp.” Een platform in het zuiden moet daarbij de regie voeren, zo valt in het advies van de raad te lezen.

  1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott  in Helmond
    PREMIUM

    Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

    HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.