Volledig scherm
PREMIUM
Pauline Terreehorst directeur Natlab neemt woensdag afscheid. © Fotomeulenhof

Natlab-directeur Pauline Terreehorst hekelt cultuurbeleid Eindhoven

EINDHOVEN - Er moet meer geld naar instellingen als het Muziekgebouw, Van Abbemuseum en Parktheater. Dat er bij hen de laatste tijd juist geld – vijf procent per instelling - is weggehaald, vindt Pauline Terreehorst slecht beleid.

Terreehorst (66) neemt volgende week afscheid als directeur van theater- en filmhuis Natlab in Eindhoven en hekelt in een interview met deze krant het cultuurbeleid van de gemeente Eindhoven. ,,Ik vind echt dat deze stad meer aandacht moet hebben voor de cultuur waar de inwoners van deze stad graag heen willen. En dat is een goed muziekgebouw, een theater, een museum. Van die basisinstellingen wordt nu zoveel afgesnoept. Daar moet juist meer geld naartoe”, aldus Terreehorst. Volgens haar staat de stad er daarom ‘niet al te florissant voor’ en moet er iets aan gebeuren: ,,Dat ben je aan je stad verplicht inmiddels; je bent geen dorp meer.”

  1. Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh
    PREMIUM

    Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh

    EINDHOVEN – Meer dan drieduizend leerlingen en studenten van verschillende scholen in en rondom Den Bosch maken de komende maanden nader kennis met het werk van Vincent van Gogh. De educatieve dienst van het Noordbrabants Museum heeft een heel uitgebreid programma opgezet rond de tentoonstelling Van Goghs Intimi die zaterdag opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.