Volledig scherm
De multifunctionele vlakkevloerzaal van Natlab © ED

Natlab in Eindhoven stopt voorlopig met theater en dans

EINDHOVEN - Natlab op Strijp-S in Eindhoven heeft besloten haar theateraanbod per direct en tot nader orde te annuleren. In elk geval tot 1 januari zijn er geen voorstellingen. 

,,Op dit moment zijn we ons aan het herbezinnen op de theaterprogrammering”, aldus Ilona van Heeckeren, sinds 1 oktober de nieuwe directeur van Natlab (door Plaza Futura). ,,Na twee matig bezochte voorstellingen en twee voorstellingen die niet door konden gaan door te weinig kaartverkoop willen we even een pas op de plaats maken en goed gaan nadenken hoe wij de programmering gaan voortzetten.”

Natlab presenteerde gemiddeld twee theater- of dansvoorstellingen per maand. In november en december komen in elk geval Krenz, de gedoodverfde opvolger van het Vlaamse theatergezelschap De Koe, Dorian Gray van Ulrike Quade Company & Silbersee en Blueprint  on Memory van Ann Van den Broek  te vervallen. Erg zuur natuurlijk voor de gezelschappen, erkent Van Heeckeren. ,,Die willen niets liever dan spelen. Maar niet voor 20 man. Daar boeken wij een gezelschap ook niet voor.”

Van Heeckeren spreekt over een ‘positieve vooruitblik’. ,,Het lijkt een negatieve beslissing, maar we willen gaan kijken wat we met onze prachtige vlakkevloerzaal kunnen gaan doen. We denken dat we er veel sterker uitkomen door even een time-out te nemen en er eens goed over na te denken en te kijken in hoeverre er samenwerkingen, bijvoorbeeld met Pand P of Parktheater, zijn aan te gaan in de stad. Het uitgangspunt is zeker niet om te gaan stoppen met theaterprogrammering.”