Volledig scherm
Schrijver Henk van Straten. © Anke van der Meer

Nieuw boek van Eindhovense schrijver Henk van Straten wordt verfilmd

EINDHOVEN - De nieuwe novelle van de Eindhovense schrijver Henk van Straten wordt verfilmd. De rechten van het boek ‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’ zijn aangekocht door Pupkin, het  bedrijf van producent en regisseur Pieter Kuijpers. Hij tekent ook voor de regie.

Het boek is een huiveringwekkend gijzelingsdrama, dat zich afspeelt in Nuenen, en tegelijkertijd een maatschappelijk beladen werk.  ‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’ werd zaterdag gepresenteerd in de Eindhovense boekhandel Van Piere. De novelle is het eerste Brabants Boek Present, een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de literaire stichting Tilt. Wie tot en met zondag 15 september voor minimaal 12,50 aan boeken koopt in Noord-Brabant, krijgt de novelle cadeau.

Pieter Kuijpers regisseerde onder meer de films ‘Van God Los’ (2003), Riphagen (2016) en twee producties met de Eindhovense cabaretier/acteur Theo Maassen: ‘TBS’ (2008) en ‘Doodslag’ (2012). Zijn bedrijf Pupkin produceerde tevens het regiedebuut van Maassen, de film ‘Billy’ uit 2018.