Een graffiti-kunstenaar aan het werk tijdens Step in the Arena van vorig jaar.
Volledig scherm
Een graffiti-kunstenaar aan het werk tijdens Step in the Arena van vorig jaar. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Ook dans, straattheater en poëzie tijdens graffiti-festival Step in the Arena

EINDHOVEN - Graffiti-festival Step in the Arena wordt uitgebreid. Tijdens de elfde editie, op 6 en 7 juni in de Eindhovense Berenkuil, staat het werk van graffiti-kunstenaars nog steeds centraal. Maar bezoekers kunnen ook kijken naar onder andere straattheater en dans-demo's.

,,De formule is al tien jaar succesvol. Die gaan we ook niet loslaten, maar we willen Step in the Arena nog aantrekkelijker maken”, aldus organisator Vincent Huibers. Het evenement trekt veel ouders met kinderen die graag vermaakt worden of zelf activiteiten willen ondernemen. De komende editie wordt uitgebreid met onder meer poëzie-voordrachten, freestyle-voetbal, freerun-clinics, dans-demo's en theater. De laatste drie afleveringen is al geëxperimenteerd met zulke extra's.

Grootste openluchtmuseum

Step in the Arena, editie 2019.
Volledig scherm
Step in the Arena, editie 2019. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Step in the Arena is het grootste graffiti-festival ter wereld. In de Berenkuil zijn, net als vorig jaar, zo'n 120 graffiti-kunstenaars aan het werk. In 2019 kwam de helft van de kunstenaars uit het buitenland. De fietstunnel wordt elk jaar weer zwart geverfd, zodat de artiesten steeds een nieuwe onderlaag ter beschikking hebben. ,,De Berenkuil is het grootste openluchtmuseum van Nederland. En een museum met een steeds wisselende collectie”, zei Huibers vorig jaar.

Oprichter van Step in the Arena, Dave van den Berg, is als urban-adviseur van Dynamo Jeugdwerk op de achtergrond betrokken bij de nieuwe plannen, maar heeft de organisatie volledig overgedragen aan het team van Dynamo. Mike Dobber, die vorige maand aan de slag ging als regisseur bij Dynamo, heeft het stokje van hem overgenomen. Dobber deed als respectievelijk programmeur en directeur van de Hall of Fame in Tilburg de nodige ervaring op met urban sports en lifestyle.

Step in the Arena, editie 2019.
Volledig scherm
Step in the Arena, editie 2019. © Fotopersburo van de Meulenhof bv