Ook voor Daydream Festival op Aquabest in Best is hardstyle een pijler

VideoBEST - Hardstyle bestaat zo'n 20 jaar, maar is nog steeds één van de meest succesvolle pijlers van de festivals van deze zomer.

Daydream Festival, zaterdag op het strand van Aquabest, heeft zelfs twee hardstyle-area's: de Bad Dream-stage, met Brennan Heart, Wildstylez en B-Front. Die behoren al jaren tot de absolute wereldtop van hardstyle-dj's. Daarnaast heeft Daydream de InZanity-area, waar de Veldhovense dj Zany en een aantal andere hardstyle-dj's van het eerste uur voornamelijk freestyle zullen draaien. 

Volledig scherm
Daydream Festival © Tom Doms

Lars den Otter, programmeur van Part-T, de organisator van Daydream: ,,Sinds het ontstaan van hardstyle is het nooit meer weggeweest en het zal ook nooit meer verdwijnen. Het evolueert wel in periodes. Je had periodes dat hardstyle euforisch was, daarna meer rauw en nu zie je dat euforische weer terugkomen. Ik denk ook dat hardstyle een steeds nieuwer publiek gaat aanspreken. Het is geen niche meer." 

DJ B-Front, alias Bob van der Palen uit Veldhoven sloot onlangs het grootste hardstyle-festival Defqon af: op de diverse stages in Biddinghuizen kwamen 78.000 bezoekers af en de live-stream werd wereldwijd door nog eens 5,5 miljoen mensen bekeken. B-Front staat zaterdag ook op Daydream Festival. ,,Bizar. Ik stond in Biddinghuizen voor zo'n 50.000 man te draaien. Nog steeds verbaas ik mij erover dat al die mensen op míjn muziek volledig uit hun dak gaan. Er komt inderdaad een nieuwe generatie aan, zeg maar de 13-plussers, die hardstyle ook omarmen. Vroeger was ik degene die het hardste draaide, maar het kan blijkbaar nóg harder. Mijn sound is inmiddels tamelijk toegankelijk. Niet omdat ik minder hard ben gaan draaien, maar omdat anderen nog rauwere hardstyle maken."

De verzadiging in Nederland is nog lang niet voorbij, maar ook buiten onze landsgrenzen stijgt de populariteit: ook in Azië en Amerika krijgt hardstyle steeds meer voet aan de grond. Bob van der Palen: ,,Azië is enorm in opkomst. Daar vinden ze hardstyle lekkere feestmuziek met een stevig tempo. Amerika gaat nog wat stroef, maar langzaam lopen ze daar ook warm voor 'onze' hardstyle. Ik merk het wel aan mijn boekingen, dat ook buiten ons land hardstyle steeds populairder wordt. Q-Dance, de grootste hardstyle-organisatie van ons land gaat nu ook een event in Mexico organiseren. Daar verwacht ik heel veel van."

Daydream Festival, zaterdag 13 juli 13-24u, Aquabest, Best.

Volledig scherm
DJ B-Front, alias Bob van der Palen uit Veldhoven.