Voorstelling ISH (breakdance/acrobatiek) op de Parade in Eindhoven, in tent naast Parktheater.
Volledig scherm
Voorstelling ISH (breakdance/acrobatiek) op de Parade in Eindhoven, in tent naast Parktheater. © Kees Martens/DCI Media

Opgewekte energie en branie in De Parade

EINDHOVEN - De Parade is tevreden over de ruim duizend bezoekers die het rondreizende festival in Eindhoven heeft weten te trekken. Verdeeld over tien dagen lijkt dat niet veel, maar het kon in ieder geval doorgaan. Een hele vooruitgang ten opzichte van vorig jaar, toen het vanwege coronamaatregelen afgelast moest worden.

  1. Weg uit het saaie klaslokaal: leren kan ook creatief zijn, bewijzen Eindhovense ontwerpers en scholieren Sint-Lucas

    Weg uit het saaie klaslokaal: leren kan ook creatief zijn, bewijzen Eindhoven­se ontwerpers en scholieren Sint-Lu­cas

    EINDHOVEN - Leren kan creatief zijn. Maar niet als je stil moet zitten in de klas. ,,Een platte rekensom blijft niet in het geheugen van leerlingen plakken”, zegt Mitchell Jacobs, oprichter van de Eindhovense ontwerpstudio Tast. ,,Het gaat erom dat ze kennis opdoen in de echte wereld.” Hij vertelt vrijdag over nieuwe manieren van leren tijdens een themadag in de Kazerne in Eindhoven.
  2. Philips Harmonie Orkest wervelt door jubileum

    Philips Harmonie Orkest wervelt door jubileum

    Het Philips Harmonie Orkest weet hoe het zijn publiek moet bespelen. Het vierde gisteren dat het honderdtien jaar bestaat, en kwam wervelend uit de startblokken in een programma met overbekend operarepertoire. Een selectie uit ‘Carmen’ van Georges Bizet, waarin de ‘L’amour’ aria van de hoofdpersoon natuurlijk voorbijkwam. ‘O sole mio’, ‘Nessun dorma’, de triomfmars uit ‘Aida’, de spetterende finale uit de ‘Willem Tell Ouverture’ - het zat er allemaal in.