Volledig scherm
Het duo Jodymoon treedt maandag 14 januari op in Eindhoven. © Perry Schrijvers

Oud-Eindhovense Digna Janssen speelt met duo Jodymoon in café Meneer Frits

EINDHOVEN - In aanloop naar de release van een nieuwe plaat, speelt het duo Jodymoon in café Meneer Frits in Eindhoven. Het optreden van de Jodymoon (met de geboren Eindhovense Digna Janssen) is onderdeel van de concertserie De Maandag van Van Meurs.

Op hun zesde album ‘A Love Brand New’ bewandelen zangeres/toetseniste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets nieuwe paden. De plaat verschijnt 18 januari. Hun songs zijn uitbundiger, extraverter, losser en dynamischer. Vanwege ingrijpende gebeurtenissen in hun leven (sterfgevallen, een ander huis) moest Jodymoon de opnamen van de plaat een tijdje in de pauzestand zetten. De ervaringen zijn verwerkt in de nieuwe songs: een amalgaam van folk, pop, rootsrock en klassiek .

,,Elk album is weer een soort van nieuwe liefde”, zegt Smeets, die ook in het dagelijks leven een koppel vormt met Janssen, in 1969 geboren in Eindhoven. ,,Je ontdekt het mysterie en de schoonheid in de nieuwe songs en wordt verliefd op bepaalde onderdelen.”  Smeets speelt akoestische- elektrische- en lapsteel-gitaren en tekende ook weer voor enkele strijkersarrangementen. Het duo wordt ondersteund door Marie-José Didderen (cello) en Annelieke Marselje (viool).

Het optreden in café Meneer Frits op de hoek Markt/Jan van Lieshoutstraat begint maandag 14 januari om 21.00 uur.