Volledig scherm
PREMIUM
De songs van Niklas Paschburg waren geïnspireerd door de oceaan. © stock-xchng

Paschburg vult de Catrien met zoetvloeiende klanken

RecensieEINDHOVEN - Reuzeblij was Niklas Paschburg, dat hij zijn korte tournee door Nederland kon beginnen in zo’n mooie kerk. Het was daarom des te spijtiger dat hij de akoestiek tot barstens toe vulde met geluid. Daarmee ontnam hij zijn willige publiek elk zicht op nuance, diepte en detail in de nummers die hij speelde.

Paschburg hoort tot een steeds verder aanzwellende golf musici die varen onder de vlag van ‘neo-klassiek’. Het is muziek die vooral lijkt te willen sussen, de luisteraar geruststellen. De wereld buiten is killer en kaler aan het worden, ook nu hittegolven aan de orde van de dag zijn en we er met zijn allen warmpjes bij zitten. Blijkbaar zoekt een groeiend publiek zijn heil in romantische, zoetvloeiende klanken.

  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.