Volledig scherm
PREMIUM
Franse pianozussen Katia en Marielle Labèque. © Umberto Nicoletti

Pianozusjes Katia en Marielle Labèque in Muziekgebouw Eindhoven: briljant, modieus en aanstekelijk

EINDHOVEN - Al een halve eeuw veroveren zij de hele wereld: de spirituele Franse pianozusjes Katia en Marielle Labèque. Zaterdag 10 november zijn ze in Muziekgebouw Eindhoven op het Tromp Percussion.

Zij zorgen met hun spetterend en sprankelend samenspel voor menig spectaculaire show. Ze zingen en stampen aan de vleugel met lenige en katachtige bewegingen. Met de hoogste hakken bedienen zij feilloos de pedalen. Zij zijn mooi en modieus en lijken eeuwig jong te blijven om te horen en te zien. Elke zaal kunnen zij inpakken en hun uitbundige speelvreugde werkt zó aanstekelijk dat zelfs de meest stijve hark swingneigingen krijgt.

  1. De Wieger in Deurne toont de mooiste modernisten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?
    PREMIUM

    De Wieger in Deurne toont de mooiste modernis­ten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?

    DEURNE - De collectie van Museum De Wieger in Deurne herbergt heel wat kunst uit de eerste drie decennia van de twintigste eeuw. Deze periode kenmerkt zich door een veelheid aan stromingen, die in de tentoonstelling Mooiste modernisten bij elkaar komen. Niet in chronologische volgorde, maar geordend op onderwerp. Iets waar de intieme kamertjes op de bovenverdieping van het pand zich uitstekend voor lenen.