Volledig scherm
PREMIUM
Jos Feijen, directeur van popzaal de Effenaar in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Poppodium de Effenaar in Eindhoven
draait winst van 3 ton

EINDHOVEN - Late openingstijden en kostenbeperking helpen popzaal de Effenaar aan een winst van 300.000 euro in 2017, tegen een verlies van 125.000 euro vorig jaar. De zaal heeft inmiddels ook vol ingezet op andere dan pop-activiteiten, onder meer om te zorgen dat de ruimtes niet zo vaak leeg staan.

Het positieve resultaat heeft de Effenaar onder meer bereikt door meer inkomsten: in 2017 werden 20.000 meer bezoekers getrokken (153.000 in totaal) dan het jaar ervoor. Ook het schrappen van kostenposten heeft geholpen. Feijen: ,,Een aantal investeringen hebben we niet gedaan; bijvoorbeeld een derde bar in de grote zaal, het renoveren van de kleedkamers en het vervangen van de wifi. Ook hebben we alle salarissen bevroren.” Bovendien heeft de Effenaar een aantal extra subsidies binnengehaald: ,,Ja, van de gemeente Eindhoven, maar ook van landelijke en provinciale fondsen.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh
    PREMIUM

    Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh

    EINDHOVEN – Meer dan drieduizend leerlingen en studenten van verschillende scholen in en rondom Den Bosch maken de komende maanden nader kennis met het werk van Vincent van Gogh. De educatieve dienst van het Noordbrabants Museum heeft een heel uitgebreid programma opgezet rond de tentoonstelling Van Goghs Intimi die zaterdag opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.