Volledig scherm
Mike Dobber aka ZALM. © Vreemt

Primeur: Eindhovense eenmansband ZALM brengt volledig album uit via Instagram Stories

EINDHOVEN - De Eindhovense eenmansband ZALM brengt een muziekalbum exclusief uit op Instagram Stories, waarschijnlijk als eerste artiest ooit. 

De plaat, ‘De Populariteit van Elektrogrind’, verschijnt dinsdag 26 november en bestaat volledig uit liedjes korter dan 15 seconden; de maximale lengte van een Instagram Story.

ZALM, dat dit jaar live te zien is op verschillende plekken in het land tijdens de Popronde, is een ‘elektrogrindcore’-project van Eindhovenaar Mike Dobber, de man ook achter Barreuh Records. Met gevoel voor humor en een enorme bak herrie bekritiseert hij in zijn ‘muziek’ de Nederlandse samenleving.

Instagram Stories is onderdeel van Instagram. Met de functie kun je je persoonlijke ‘story’ van die dag in foto’s en video’s delen via een slideshow. Na 24 uur verdwijnen ze automatisch. Dobber: “Steeds meer mensen gebruiken Instagram als een soort dagbesteding. We zijn gewend geraakt aan de korte filmpjes en fragmenten van maximaal 15 seconden. Het nieuwe ZALM-album past dus perfect in onze huidige beeldcultuur.”

Mike Dobber is in het dagelijks leven directeur van de Tilburgse Hall of Fame. Vanaf 1 januari 2020 wordt hij regisseur bij Dynamo in Eindhoven. 

ZALM wordt gesteund door de Stichting Cultuur Eindhoven. Op 30 november is de act te zien tijdens het eindfeest van de Popronde in de Melkweg in Amsterdam.