Volledig scherm
Frontman Denvis speelt met ‘zijn‘ Spades tijdens de tweede aflevering van festival Faster and Louder in Eindhoven.

Reünie roemruchte band The Spades op festival Faster and Louder in Eindhoven

EINDHOVEN - Tien jaar na de laatste show komt de roemruchte Eindhovense rockband The Spades weer bijeen. Speciaal voor de tweede editie van festival Faster and Louder spelen frontman Denvis Wankalot en zijn kompanen de songs van hun album ‘Learnin‘ The Hard Way (Not To Fuck With The Spades‘) op 6 april in de Effenaar.

The Spades (1999-2009) behoorden tot de essentiële bands van de Eindhoven Rockcity-beweging, aangevoerd door Peter Pan Speedrock (PPSR). ‘Learnin‘ The Hard Way‘ (2002) is de debuutplaat van de groep rond Denvis (echte naam: Dennis Grotenhuis). Het debuut sloeg in als een bom. The Spades speelden op onder andere Noorderslag, vele andere festivals en toerde door de Verenigde Staten. Daar werd het album ‘The Seattle Sessions‘ opgenomen met producer Jack Endino (Nirvana, Mudhoney).

De band treedt in de Effenaar aan in de originele bezetting. Speciaal voor deze gelegenheid speelt voormalig PPSR-bassist Bart ‘Bartman‘ Geevers ook mee. Hij is samen met PPSR-drummer Bart Nederhand één van de initiatiefnemers van Faster and Louder. De eerste editie vond 17 maart plaats in het Klokgebouw. Voor aflevering nummer twee is de Effenaar op 6 april het decor.

Behalve The Spades, zijn onder anderen Frank Carter & The Rattlesnakes, Orange Goblin, Cosmic Psychos en The Queers geboekt. De kaartverkoop is al begonnen.

  1. De Wieger in Deurne toont de mooiste modernisten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?
    PREMIUM

    De Wieger in Deurne toont de mooiste modernis­ten uit haar collectie: Wie is de mooiste modernist?

    DEURNE - De collectie van Museum De Wieger in Deurne herbergt heel wat kunst uit de eerste drie decennia van de twintigste eeuw. Deze periode kenmerkt zich door een veelheid aan stromingen, die in de tentoonstelling Mooiste modernisten bij elkaar komen. Niet in chronologische volgorde, maar geordend op onderwerp. Iets waar de intieme kamertjes op de bovenverdieping van het pand zich uitstekend voor lenen.