Volledig scherm
Leden van de band Mac Taple en hun Amerikaanse naamgenoten (vlnr): Jan van Riet, Peter Visser, Susan Mack Taple, Loren Taple en Jos van den Dungen. © Egbert Buiter

Rock-’n-roll band Mac Taple uit Eindhoven ontmoet Amerikaans echtpaar Mack Taple

EINDHOVEN/AMSTERDAM - Leden van de Eindhovense rock-’n-roll band Mac Taple hadden woensdagavond een bijzondere ontmoeting in Amsterdam. Ze maakten kennis met hun Amerikaanse naamgenoten, het echtpaar Susan Mack en Loren J. Taple.

Bij een internet-zoektocht naar naamgenoten stuitte de Amerikaanse tandheelkundige Loren Taple op de Eindhovense band. Wonderlijk genoeg is de meisjesnaam van zijn echtgenote Mack. ,,Heel bizar. We moesten die jongens ontmoeten”, zei Taple woensdag. Ze bleken ook de muziek van de Eindhovenaren te waarderen. Mac Taple speelt, behalve eigen repertoire, klassiekers uit de rock-’n-roll historie van onder anderen Chuck Berry, Carl Perkins en Elvis. “En wie houdt daar niet van?”, aldus de Amerikaan,  samen met zijn echtgenote woonachtig in Mendota Heights, Minnesota.

Susan Mack Taple en Loren Taple combineerden een langer verblijf in Italië, waar hun dochter studeert, met een uitstapje naar Amsterdam. En dat allemaal speciaal voor een ontmoeting met een delegatie van Mac Taple. ,,Ze wilden ons per se ontmoeten en zijn één dag in Nedeland geweest”, aldus bassist Peter Visser. Samen met zanger Jan van Riet en gitarist Jos van den Dungen trakteerde hij het echtpaar op cd’s en t-shirts van de band. 

De naam van de band Mac Taple, opgericht in 1978, werd destijds bedacht onder het genot van een pilsje. Taple is een ver-Engelste woordspeling op ‘tepel’. De echte Engelse vertaling van het woord is uiteraard ‘nipple’. Er blijkt trouwens nog een link te zijn tussen de Eindhovense band en het Amerikaanse echtpaar. Mac Taple heeft in 1980 een zelfgeschreven nummer opgenomen met de titel ‘Little Bunny’ en ‘Bunny’ is tevens de bijnaam van Susan Mack Taple.