Volledig scherm
EPA

's Werelds duurste tiara brengt 8 miljoen op

GENEVE (ANP) - Een oogverblindende tiara met smaragden, die nog zou hebben toebehoord aan de vrouw van Napoleon III, is dinsdag verkocht voor een recordbedrag van 11,3 miljoen Zwitserse franken (8,25 miljoen euro). De hoofdtooi is bij een veiling door Sotheby's in Genève verworven door een anonieme koper.

De diamanten en emeralden tiara was ingeschat op 3,5 à 7 miljoen euro. ,,Onnodig te zeggen dat de prijs een wereldrecord is voor de veiling van een tiara'', zei voorzitter David Bennett van Sotheby's Europa en Midden-Oosten afdeling voor juwelen, toen hij de koop bezegelde met een hamerslag. De tiara was voor het laatste verkocht in 1979.

Sotheby's verkocht dinsdag ook een uiterst zeldzame grote diamant van 10,99 karaat. Die bracht 7,6 miljoen euro op. Dat is de op twee na hoogste prijs ooit betaalt voor een roze diamant bij een veiling.

  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.