Alle broers en zussen Borgers rondom een familieoptreden in de Schalm in Veldhoven, november 2011. Van links naar rechts: Peter (overleden in 2013), Renie, Ruud, Christine, Bertus, Harrie (overleden in 2014), Jan, Berdien en Marie-José.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle broers en zussen Borgers rondom een familieoptreden in de Schalm in Veldhoven, november 2011. Van links naar rechts: Peter (overleden in 2013), Renie, Ruud, Christine, Bertus, Harrie (overleden in 2014), Jan, Berdien en Marie-José. © Koos Breukel

Samen iets moois maken: boek over muziekfamilie Borgers uit Veldhoven

VELDHOVEN -  Elke regionale rockliefhebber kent er wel 'ene van Borgers'. De bekendste telg van de familie, saxofonist en zanger Bertus (72), heeft de muzikale wortels van de Borgers-clan blootgelegd in een boek.

Boekpresentatie ‘Borgers - Muziek in de familie’, zondag 6 oktober, Effenaar, Eindhoven. 
Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.
De tweede presentatie is op 6 maart 2020 in de Cacaofabriek, Helmond.
Het boek verschijnt bij uitgever Lecturis/Dato.

Ergens op de grens van de jaren 50 en 60 deed de platenspeler zijn intrede in het huis van de Veldhovense familie Borgers. ,,Ons mam wilde een pick-up", zegt Bertus, de oudste zoon. Vader toog naar de Philips-winkel om zo'n apparaat aan te schaffen. In de kast stonden aanvankelijk twee lp's: een plaat van de zoetgevooisde zanger Jim Reeves en één met het koorwerk Missa Luba. ,,Pa wilde geen gitaarmuziek in huis. Toen stelde ons mam: 'Iedereen die van zijn eigen centen een plaat kan aanschaffen, mag hem thuis draaien. Een heel belangrijke beslissing. Wij gingen lp's kopen en zo kwamen de blues, soul en rock-'n-roll in huis”, vertelt Bertus (72).