Volledig scherm
PREMIUM
Palais Ideal met John Edwards (l) en Richard van Kruysdijk © Patrice Hoerner

Sfeer van postpunk en new wave op nieuw festival in Eindhoven

EINDHOVEN - Eindhoven is met Transmissions een festival rijker. Richard van Kruysdijk en John Edwards dompelen Dynamo een avond lang onder in muziek die zijn wortels heeft in de jaren tachtig. De energie van de punk, met een flinke scheut psychedelica. Vier duo’s geven acte de présence.

,,Het worden geen tribute bands”, is het eerste wat Eindhovenaar Richard van Kruysdijk zegt over de groepen op het Transmissions festival. ,,Het zijn bands die zelf iets verzinnen. Die gericht zijn op het geluid en de sfeer van de postpunk en de new wave, maar met beide voeten in deze eeuw staan.” Dynamo wilde eens een ander genre in huis halen dan metal en urban, en benaderde daarvoor hem en John Edwards.

  1. ‘Luchtig’ avondje over de dood met Typhoon, Lucky Fonz III en Kader Abdolah in Parktheater Eindhoven

    ‘Luchtig’ avondje over de dood met Typhoon, Lucky Fonz III en Kader Abdolah in Parkthea­ter Eindhoven

    EINDHOVEN - ‘Een onomkeerbare toestand waarbij een voorheen levend organisme niet meer groeit, en geen metabolisme of andere actieve levensfuncties meer heeft.’ De Dood, kortom. Niet het eerste waaraan je denkt bij een relaxed avond­je uit, maar literatuurclub Watershed uit Eindhoven belooft het luchtig te houden tijdens haar avond ‘Hallo Dood!’ in het Parktheater, zaterdag 26 oktober.