Volledig scherm
De band Hatari © Twitter

Spraakmakende finalist Songfestival naar metalfestival in Effenaar

EINDHOVEN De IJslandse Eurovisie Songfestival-inzending Hatari is toegevoegd aan het affiche van Bloodshed Fest. Het festival voor ‘extreme’ muziek vindt op 13 en 14 september plaats in de Effenaar in Eindhoven.

Hatari baarde op het afgelopen songfestival in Tel Aviv niet alleen opzien met hun muziek - een mix van metal en elektro - en hun gewaagde, op BDSM geïnspireerde act, ook maakte ze tegen alle songfestivalregels een politiek statement door vlaggen met het woord ‘Palestine’ omhoog te houden tijdens de puntentelling in de finale. Het beeld werd door de regie snel weggedraaid, maar leidde in de zaal tot de nodige commotie. 
Mede door een hoog aantal publieksstemmen eindigde de sociaal geëngageerde IJslanders in de top tien.

,,Met acts als Atari Teenage Riot en Otto von Schirach zijn we de laatste jaren al aan het flirten met meer extreme elektro", aldus Luc Favié van Bloodshed Fest. ,,Deze toevoeging past perfect binnen het Bloodshed-plaatje, wij snijden elke vorm van extreme muziek aan. Hatari weet met hun punk, elektro en techno met anti-kapitalistische elementen mensen te prikkelen en triggeren. Precies waar Bloodshed Fest voor staat.”

Hatari treedt vrijdag 13 september op tijdens Bloodshed Fest. Het tweedaags festival viert dit jaar zijn twintigste editie. Andere headliners dit jaar zijn de Belgische deathmetalband Aborted en de sociaal geëngageerde Amerikaanse hardcoreband From Ashes Rise.