Volledig scherm
PREMIUM
Klaas Lageweg - Roofguard of Fort de la Chartreuse, Luik, 2018 © HAWAUX ROGER

Step in the Arena op Emoves: de vrijheid van graffiti

EINDHOVEN - Kunstenaars Klaas Lageweg, Sokar Uno en Nova Dead brengen hun stijlen dit weekend naar Eindhoven tijdens graffitifestival Step in the Arena, onderdeel van ‘urban culture’- festival Emoves.

,,Toen ik voor de tweede keer New York bezocht, ging ik naar een grote muur op een dak waar ik mijn oog het jaar daarvoor al op had laten vallen. Ik had geen toestemming, maar nam het risico en begon aan mijn piece Miss Liberty. De spanning was van mijn gezicht af te lezen”, zo vertelt street artist Kevin Kandetzki, beter bekend onder zijn pseudoniem Sokar Uno. ,,Op de tweede dag verscheen de eigenaar en begon hij te schreeuwen vanaf de straatkant: ‘Hey, I love it, ga door!’ Je kunt je niet voorstellen hoe opgelucht en blij ik was.

  1. Jimmy Rosenberg even op podium en dan de afkickkliniek in: Het is mijn laatste kans
    PREMIUM
    Video

    Jimmy Rosenberg even op podium en dan de afkickkli­niek in: Het is mijn laatste kans

    Gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg (Asten, 1980) was een wereldster, maar raakte verslaafd en verstrikt in zijn eigen leven. In het openbaar was hij de laatste tien jaar nauwelijks meer te zien. Binnenkort wordt hij voor de tweede keer opa. Omdat hij zijn kleinkinderen pas mag zien als hij clean is, trekt hij zich een dezer dagen terug in een gesloten kliniek. Maar ook wilde hij nog één keertje vlammen op de gitaar. ,,Waarom kijken ze alleen maar naar je om als je beroemd bent?”