Volledig scherm
Johanna Ter Steege, Clairy Polak en Jeroen Spitzenberger in 'Terror'.

'Terror': spraakmakend theaterstuk in Parktheater Eindhoven

EINDHOVEN - Mag je bewust meer dan honderd onschuldige mensen de dood injagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt? Dat is het dilemma in theaterstuk Terror, te zien op woensdag 25 oktober in het Parktheater in Eindhoven. Het publiek heeft een beslissende rol.

Een vliegtuig met 148 passagiers wordt gekaapt. De kapers dreigen het vliegtuig neer te laten storten op De Arena waar op dat moment Nederland - Duitsland wordt gespeeld voor 54.000 mensen. Een straaljagerpiloot neemt het heft in eigen handen en schiet het toestel uit de lucht.

In theaterstuk Terror staat hij terecht en wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Is hij schuldig of niet? Het theaterpubliek is de jury en bepaalt zijn vonnis.

Terror werd geschreven door de Duitse advocaat en thrilleracteur Ferdinand von Schirach en is een internationaal succes. In Duitsland werd het stuk live uitgezonden op televisie, en hier werd het onlangs op tv gebracht als The Verdict.

Publiek

In de Nederlandse versie, door Senf Theaterpartners in een regie van Peter de Baan, is Jeroen Spitzenberger de piloot, Johanna ter Steege de officier van justitie en Clairy Polak (oud-NOVA-presentatrice) de rechter.
En het publiek dus de jury, die bepaalt of de piloot een moordenaar dan wel een held is. Bij iedere voorstelling kan dit anders uitpakken.

Na de voorstelling is er een na-programma over de invloed van terreurdreiging op onze samenleving.

Woensdag 25 oktober Parktheater Eindhoven, aanvang 20.00 uur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement