Theo Maassen 'stal' in 2012 de kampioensschaal van Ajax. Het bleek achteraf een pr-stunt.
Volledig scherm
Theo Maassen 'stal' in 2012 de kampioensschaal van Ajax. Het bleek achteraf een pr-stunt. © ED

Theo Maassen: 'Ik heb alle vertrouwen in PSV'

EINDHOVEN - Cabaretier Theo Maassen en acteurs Frank Lammers en Cees Geel delen een groot hart voor PSV: hoe leven ze naar de wedstrijd van zondag tegen Ajax toe? ,,Tegen grote rivaal Ajax kampioen worden, het zou zo mooi zijn..."

Theo Maassen: ,,Ik merk dat mijn hele bewustzijn er constant mee bezig is, ik kom tot weinig anders. Zit enorm naar de wedstrijd toe te leven. Het zou zo mooi zijn… Natuurlijk ben ik erbij in het stadion, om te roepen en te gillen. Ik zit daar zo vaak als ik kan, maar de twaalfde man hebben ze nu helemaal hard nodig. Ik zit er zelfs aan te denken om optredens af te zeggen, ik moet zondag echt wel goed bij stem zijn. Ik weet dat het in theorie nog mis kan gaan. Als team moeten ze niet gaan zeggen 'het komt wel goed': er moet een gezonde wedstrijdspanning zijn. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we winnen. Zo niet, dan komt het daarna wel goed. Maar tegen grote rivaal Ajax, het zou zo mooi zijn... En historisch, voor het eerst sinds 1963 dat we tegen Ajax kampioen zouden worden, toch? Toen was ik nog niet eens geboren! Okay, PSV heeft misschien niet altijd mooi voetbal laten zien, maar daar gaat het ook niet om, het is geen jurysport. Ze hebben zich bewezen als taaie ploeg met een enorm goeie mentaliteit. Bij een huldiging maandag ben ik er niet bij, ik hou niet van zoveel mensen bij elkaar. Maar ik hoop wel dat ze het uitzenden, dan zit ik thuis te genieten voor de tv.”

Quote

Ik ga zondag­avond terug naar huis en dan met een PS­V-sjaal­tje door Amsterdam fietsen

Frank Lammers
Frank Lammers als  Karl Marx bij Het Zuidelijk Toneel.
Volledig scherm
Frank Lammers als Karl Marx bij Het Zuidelijk Toneel. © Phile Deprez

Frank Lammers: ,,Hoe ik naar de wedstrijd toe leef? Ik heb net hier in Amsterdam goed getraind met Sjakie Swart en daarna vast een overwinningsrondje gemaakt, haha. Ik verheug me enorm op zondag. Ik zit in het stadion, zeker. Ik heb een seizoenskaart, maar dit wordt de eerste keer dit jaar. Schande. Zenuwachtig ben ik niet. Zo spannend als afgelopen zaterdag tegen AZ zal het niet worden en al helemaal niet als de 1-1 van De Graafschap-Ajax van 2016, of de 5-1 tegen Vitesse in 2007. Het is natuurlijk leuk dat je wint, zeker tegen Ajax, man, dan worden ze helemaal gek hier. Maar gebeurt het niet, dan gebeurt het later. Ik ga zondagavond terug naar huis en dan met een PSV-sjaaltje door Amsterdam fietsen. Of niet natuurlijk. Mijn dochter is ook fan, die gaat maandag dan met een PSV-shirtje aan naar school. Wij zijn de eenzame frontsoldaten. Ik had mijn vrouw een tijdje geleden al beloofd dat we maandag drie dagen weg zouden gaan. Beetje dom. Maar de tijd van de huldigingen heb ik wel gehad, bovendien gaan ze dan ook naar mij lopen kijken, terwijl ze naar het bordes moeten kijken.”

Cees Geel
Volledig scherm
Cees Geel © Beumer & Drost
Quote

Ze weten dat ze niet de besten ter wereld zijn, maar juist door de teamgeest stijgt PSV boven zichzelf uit. Dan pas maak je kunst, dat geldt in mijn vak ook

Cees Geel

Cees Geel: ,,Ik sta in een zeer ontspannen modus, want heb er veel vertrouwen in. PSV wil héél graag, die Ajacieden willen PSV héél graag geen kampioen laten worden, ze hebben bovendien een vreselijk seizoen gehad. Dat gaat knetteren dus. Op alle fronten, ook het publiek zal zich laten gelden. Ik ben er natuurlijk bij, probeer zoveel mogelijk uit- en thuiswedstrijden te zien. Mocht het toch misgaan, dan vreten ze daarna gewoon Roda of Den Haag op, zo getergd zijn ze. Ik heb er voor de zekerheid voor gezorgd dat ik daar ook bij kan zijn, zie ze hoe dan ook kampioen worden, haha. Ik kom uit Schagen, woon in Amsterdam, maar vind vanaf m’n pubertijd PSV al de leukste club. Het is de teamgeest. Ze weten dat ze niet de besten ter wereld zijn, maar juist door de teamgeest en hun stinkende best te doen stijgen ze boven zichzelf uit. Dan pas maak je kunst, dat geldt in mijn vak ook.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement