Volledig scherm
Toneelschrijver Franz Xaver Kroetz geeft een handkus aan regisseur Yvonne van Beukering, met de cast van Afslag Eindhoven, na afloop van de voorstelling 'Stallerhof', een stuk van Kroetz. © Paul Beekhuis

Toneelschrijver over Stallerhof: ‘Kan deze uitvoering naar München alsjeblieft?’

De Duitse toneelschrijver Franz Xaver Kroetz was woensdag aanwezig bij de opvoering van zijn stuk ‘Stallerhof’ door Afslag Eindhoven.

Met een staande ovatie werd woensdag alweer een uitverkochte voorstelling van Stallerhof afgesloten. Dit keer was het een bijzondere, want naast de cast van theatergroep Afslag Eindhoven, deelde ook de schrijver van het stuk, Franz Xaver Kroetz, in de feestelijkheden. De 73-jarige auteur was er speciaal voor overgekomen uit München.

Chemie

Kroetz was onder de indruk, zo vertelt hij na afloop van het stuk dat in Eindhoven wordt gespeeld in een van de stallen van de Genneper Hoeve: ,,Het wordt heel zuiver en krachtig gespeeld, zonder veel franje, dat maakt het tot een indringende uitvoering. En de chemie tussen de acteurs is opmerkelijk, soms knettert het van de spanning – echt heel bijzonder.” En even serieus: ,,Kan deze uitvoering alsjeblieft naar München worden gebracht, dat zou ik heel fijn vinden.”

‘Stallerhof’ wordt de komende dagen nog gespeeld in de Genneper Hoeve, maar die uitvoeringen zijn uitverkocht. De groep denkt aan een herneming, volgend voorjaar.

  1. De productieve jaren van Van Gogh in Nuenen
    PREMIUM
    Video

    De productie­ve jaren van Van Gogh in Nuenen

    EINDHOVEN – Geboren in Zundert, leerling en student in Zevenbergen en Tilburg, brengt Vincent van Gogh zijn meest productieve tijd in Brabant door in Nuenen. Twee jaar werkt hij er, van december 1883 tot november 1885. Hij schildert en tekent er vooral wevers en boeren. Die zijn ook te zien op de tentoonstelling Van Goghs Intimi die vandaag, zaterdag, opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.