Volledig scherm
Bij Christies hebben kopers blijkbaar geen last van de financiële crisis. Het veilinghuis haalde dinsdag een opbrengst binnen van 3,25 miljoen euro voor A Romantic Affair, een collectie romantische schilderijen van een anonieme verzamelaar. ANP Photo

Topopbrengst voor collectie romantiek

AMSTERDAM - Bij Christie's hebben kopers blijkbaar geen last van de financiële crisis. Het veilinghuis haalde dinsdag een opbrengst binnen van 3,25 miljoen euro voor A Romantic Affair, een collectie romantische schilderijen van een anonieme verzamelaar.

Via internet werd het topstuk Figuren op het IJs van B.C. Koekkoek verkocht voor 421.000 euro, ruim boven de taxatie die lag tussen de 200.000 en 300.000 euro. Het werd daarmee meteen het duurste stuk dat ooit via internet op een Nederlandse veiling verkocht werd, meent het veilinghuis.

Het Breda's Museum versterkte de collectie met werken van Huijsmans en Van Leent. ,,Wij zijn gespecialiseerd in kunstwerken die verbonden zijn met onze stad en hebben een collectie opgebouwd die vooral wordt gedragen door de negentiende eeuw. Thomas van Leent woonde en werkte in het stadsdeel Princenhage, dat vroeger een apart dorp was. Constantinus Cornelis Huijsmans was tekenleraar op de Koninklijke Militaire Academie en stamt uit een bekend Breda's schildersgeslacht'', licht Jeroen Grosfeld, directeur van het Breda's museum toe.

Christie's was zelf erg ingenomen met de wereldveilingrecords voor Breuhaus de Groot (61.000 euro) en Schipperus (20.000 euro).

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement