Volledig scherm
Bram van der Vlugt. © Dirk Hardy

Tv- en theaterlegende Bram van der Vlugt krijgt voor 85ste verjaardag voorstelling cadeau

Hij schitterde tussen 1961 en nu in tal van tv-series, films en theaterstukken: Bram van der Vlugt. Van ‘De Fabriek’ en ‘De Weg’ tot ‘Rundfunk’, van ‘Medisch Centrum West’ tot ‘Dokter Deen’ en natuurlijk zijn talloze rollen als Sinterklaas.

Speciaal voor zijn 85ste verjaardag schreven Thomas Verbogt en Thijs Prein namens theatergroep Kat op het Spek het toneelstuk Vogel,  donderdag 23 mei te zien in Eindhoven. In deze ‘ode aan de kracht van het verhaal’ gaat Van der Vlugt het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis, Thijs Prein en Peter Vandemeulebroecke.

Het verhaal: sinds dertienjarig jongetje woont Martinus in een verlaten treinstation. Hij is hier nooit met de trein vertrokken, al beweert hij zelf van wel. 75 jaar later kijkt hij met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt vaker een loopje met de waarheid. Samen zoeken zij naar wat er in de oorlog precies is gebeurd en wat Martinus heeft weggestopt. De angst voor het naderend einde brengt kleinzoon en grootvader uiteindelijk dichter bij elkaar.

‘Vogel’, 23 mei, 20.30 uur, Parktheater Eindhoven.