Volledig scherm
PREMIUM
Wim Daniëls. © Kees Martens

Twee boeken in zes maanden tijd van Wim Daniëls

In net iets meer dan een half jaar heeft de in Eindhoven woonachtige schrijver Wim Daniëls twee boeken uitgegeven over weliswaar uiteenlopende onderwerpen maar wel allebei met een vergelijkbare insteek: de ontwikkeling van toen naar nu.

Het eerste boek gaat over de lagere school, nu basisschool geheten. Daniëls geeft een uitgebreid beeld van de ontwikkeling van de lagere school vanaf 1930 tot nu. Dat doet hij met behulp van verhalen, anekdotes, foto's en herinneringen van voormalige leerlingen van de lagere school. Daniëls had hiervoor een oproep op Facebook geplaatst en zal aangenaam verrast geweest zijn over het grote aantal reacties dat hij mocht ontvangen. Plezierig is dat de schrijver niet oordeelt. Hij beschrijft overeenkomsten en verschillen tussen toen en nu (meer verschillen dan overeenkomsten), wat voor een bepaalde doelgroep zeker een feest der herkenning zal zijn. Menige lezer zal denken 'Oh ja, zo was dat vroeger bij ons op school.' Dat is echter ook meteen het zwakkere punt van het boek. De oudere lezer zal nog geïnteresseerd zijn in de verhalen, maar een jonger publiek zal de schrijver er waarschijnlijk niet mee bereiken.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh
    PREMIUM

    Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh

    EINDHOVEN – Meer dan drieduizend leerlingen en studenten van verschillende scholen in en rondom Den Bosch maken de komende maanden nader kennis met het werk van Vincent van Gogh. De educatieve dienst van het Noordbrabants Museum heeft een heel uitgebreid programma opgezet rond de tentoonstelling Van Goghs Intimi die zaterdag opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.