Video over opbouw grote Van Gogh-expositie in Noordbrabants Museum

VideoEINDHOVEN - Rond de tentoonstelling Van Goghs Intimi die 21 september is geopend in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een documentaire.

De presentatie in Den Bosch belicht de vrienden, familie en modellen van Vincent van Gogh (1853 - 1890). Aan de hand van verschillende periodes in zijn loopbaan wordt het wel en wee van de Brabantse kunstenaar en de kring om hem heen belicht. Daarvoor kreeg het museum in Den Bosch bruiklenen uit binnen- en buitenland. Vooral het Van Goghmuseum in Amsterdam heeft flink wat werken afgestaan. Na de imponerende Jeroen Bosch-tentoonstelling in 2016, verwacht museumdirecteur Charles de Mooij ook voor de Van Gogh-presentatie veel belangstelling, in ieder geval meer dan 100.000 bezoekers.

De kunstredacties van BNdeStem, Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad vonden het aardig om ook de opbouw van de grote tentoonstelling in beeld te brengen. Daarvoor is zes maanden geleden begonnen met het filmen van dat proces. Er zijn gesprekken gevoerd met onder anderen de curator, de vormgevers en inrichters, het hoofd-educatie en is er gesproken met Van Gogh-kenners in Zundert en Nuenen.

Nederland,  Den Bosch, Tentoonstelling Van Goghs intimi in het Noordbrabantsmuseum.
Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, Tentoonstelling Van Goghs intimi in het Noordbrabantsmuseum. © copyright Marc Bolsius