Volledig scherm
‘Eet je bord leeg’, jeugdtheater van de Toneelmakerij, op 3 januari te zien in Natlab © Sanne Peper

Weer theater in vlakkevloerzaal Natlab Eindhoven: bredere programmering voor groter publiek

EINDHOVEN - Natlab in Eindhoven pikt na de zomer de theaterpoot weer op. Hiermee wordt een periode van bijna een jaar, waarin in Natlab geen theater te zien was, afgesloten. In oktober vorig jaar besloot het (film)theater op Strijp-S door onder meer tegenvallende bezoekersaantallen het theateraanbod tijdelijk op te schorten. 

De afgelopen maanden heeft Natlab samen met het Parktheater gebrainstormd over een betere profilering van het theaterprogramma. Natlab kiest voortaan voor een bredere programmering, interessant voor een groter publiek.
Vanaf september zijn er een twintigtal theatervoorstellingen te zien. Vrijdag wordt een vaste theaterdag. Onder meer Lawrence of Arabia van Marjolijn van Heemstra en Sadettin Kirmiziyuz, Rijgen van NTGent, De vrouw die de honden eten gaf van Het Zuidelijk Toneel (over de vrouw van Marc Dutroux), Jihad van Liefde van George & Eran en de familievoorstelling Een lied voor de maan van Opera Zuid & De Nationale Opera zijn geboekt voor het nieuwe seizoen. 

Daarnaast zijn er  - vooral in de vakanties - een tiental jeugdvoorstellingen te zien (waaronder Eet je bord leeg van De Toneelmakerij en WC Monster van Lefkop, en komen ook de dansvoorstellingen (o.a. Ann Van den Broek, Panama Pictures en het Eindhovense United Cowboys) weer terug.

Nieuw is een vaste plek voor cabaret in het programma. Komend seizoen zijn verschillende cabaretiers te zien, zoals Farbod Moghaddam, Anuar, Roel C. Verburg en Harry Glotzbach.

Het volledige nieuwe theaterprogramma is te zien op www.natlab.nl/theater