Volledig scherm
Het Van Abbemuseum. © Menno Boon

Werk Lissitzky uit Eindhoven te zien in Parijs

EINDHOVEN - Een belangrijk deel van de collectie werken van de Russische kunstenaar Lissitzky uit het Van Abbemuseum in Eindhoven is vanaf 28 maart te zien in het Centre Pompidou. 

Het Eindhovense museum leent ongeveer twintig schilderijen, tekeningen en schetsen uit aan het gerenommeerde museum in Parijs voor een tentoonstelling over de Russische avant-garde van Chagall, Malevitsj en Lissitzky.

Het Van Abbemuseum laat woensdag weten dat het idee voor de tentoonstelling is ontstaan in Eindhoven. Het Nederlandse museum slaagde er echter niet in om genoeg financiering te krijgen voor het project. In het Centre Pompidou is het wel gelukt om vanuit de hele wereld kunst te lenen voor de kostbare expositie.

Het Van Abbemuseum bezit buiten Rusland de grootste collectie werken van Lissitzky. De belangrijkste exemplaren worden uitgeleend. De tentoonstelling in het Centre Pompidou begint op 28 maart en duurt tot en met 26 juli.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond
  PREMIUM

  Eenmalige rentree rapper Tony Scott in Helmond

  HELMOND - Twee jaar geleden was zijn afscheidsconcert in Paradiso. Tony Scott trok zich terug uit de muziekwereld nadat de ziekte Multiple Sclerose bij hem werd vastgesteld. Hij loopt sindsdien met een geleidestok en zijn gehoor is ook aangetast. Toch kon hij een lokroep van Urban Matterz-organisator Hans van de Berkmortel niet weerstaan. Tijd voor een eenmalige terugkeer, tijdens de eerste avond van hiphopfestival Urban Matterz. ,,Ik kan gewoon nog niet echt afscheid van het vak nemen", zegt hij zaterdagavond enkele uren voor zijn optreden in de Cacaofabriek.
 2. Directrice Pauline Terreehorst neemt afscheid van Natlab: ‘Eindhoven staat er niet florissant voor’
  PREMIUM

  Directrice Pauline Terree­horst neemt afscheid van Natlab: ‘Eindhoven staat er niet florissant voor’

  EINDHOVEN - Ze roemt de kwaliteit van het Natlab-personeel (‘een robuust team’), maar hekelt de Eindhovense gemeenteraad (‘er moet meer geld naar cultuur’) en de nadruk op techniek, design en kennis (‘dat is een keurslijf geworden’). Interview met Natlab-directeur Pauline Terreehorst, die met pensioen gaat en dus het Eindhovense theater- en filmhuis achter zich laat.