Volledig scherm
Het Van Abbemuseum. © Menno Boon

Werk Lissitzky uit Eindhoven te zien in Parijs

EINDHOVEN - Een belangrijk deel van de collectie werken van de Russische kunstenaar Lissitzky uit het Van Abbemuseum in Eindhoven is vanaf 28 maart te zien in het Centre Pompidou. 

Het Eindhovense museum leent ongeveer twintig schilderijen, tekeningen en schetsen uit aan het gerenommeerde museum in Parijs voor een tentoonstelling over de Russische avant-garde van Chagall, Malevitsj en Lissitzky.

Het Van Abbemuseum laat woensdag weten dat het idee voor de tentoonstelling is ontstaan in Eindhoven. Het Nederlandse museum slaagde er echter niet in om genoeg financiering te krijgen voor het project. In het Centre Pompidou is het wel gelukt om vanuit de hele wereld kunst te lenen voor de kostbare expositie.

Het Van Abbemuseum bezit buiten Rusland de grootste collectie werken van Lissitzky. De belangrijkste exemplaren worden uitgeleend. De tentoonstelling in het Centre Pompidou begint op 28 maart en duurt tot en met 26 juli.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jimmy Rosenberg even op podium en dan de afkickkliniek in: Het is mijn laatste kans
    PREMIUM
    Video

    Jimmy Rosenberg even op podium en dan de afkickkli­niek in: Het is mijn laatste kans

    Gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg (Asten, 1980) was een wereldster, maar raakte verslaafd en verstrikt in zijn eigen leven. In het openbaar was hij de laatste tien jaar nauwelijks meer te zien. Binnenkort wordt hij voor de tweede keer opa. Omdat hij zijn kleinkinderen pas mag zien als hij clean is, trekt hij zich een dezer dagen terug in een gesloten kliniek. Maar ook wilde hij nog één keertje vlammen op de gitaar. ,,Waarom kijken ze alleen maar naar je om als je beroemd bent?”