Volledig scherm
Het Van Abbemuseum. © Menno Boon

Werk Lissitzky uit Eindhoven te zien in Parijs

EINDHOVEN - Een belangrijk deel van de collectie werken van de Russische kunstenaar Lissitzky uit het Van Abbemuseum in Eindhoven is vanaf 28 maart te zien in het Centre Pompidou. 

Het Eindhovense museum leent ongeveer twintig schilderijen, tekeningen en schetsen uit aan het gerenommeerde museum in Parijs voor een tentoonstelling over de Russische avant-garde van Chagall, Malevitsj en Lissitzky.

Het Van Abbemuseum laat woensdag weten dat het idee voor de tentoonstelling is ontstaan in Eindhoven. Het Nederlandse museum slaagde er echter niet in om genoeg financiering te krijgen voor het project. In het Centre Pompidou is het wel gelukt om vanuit de hele wereld kunst te lenen voor de kostbare expositie.

Het Van Abbemuseum bezit buiten Rusland de grootste collectie werken van Lissitzky. De belangrijkste exemplaren worden uitgeleend. De tentoonstelling in het Centre Pompidou begint op 28 maart en duurt tot en met 26 juli.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    Muziekge­bouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    De auteur van dit artikel is Rob Schoonen, kunstredacteur van het ED. Waarom is het zo oorverdovend stil rond Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven? Al jaren? Zeker, de gemeenteraad is er druk mee, net als het college van Eindhoven, dat het ene na het andere plan bespreekt om het noodlijdende muziekcomplex te redden. Om over de medewerkers van het complex maar te zwijgen; het merendeel werkt zich een slag in de rondte om van de rode weer zwarte cijfers te maken. Zo zijn er flink wat mensen bezig om de concertzaal – financieel gezien - weer gezond te maken. Maar waarom hebben de bezoekers in al die jaren nog helemaal niets van zich laten horen? Het zijn er jaarlijks meer dan 160.000. Echter: stilte alom. Het wordt tijd dat die ook eens hun mond open doen. En flink ook. Voor het te laat is.