Volledig scherm
De cover van het nieuwe album van The Galactic Lo-Fi Orchestra. © The Galactic Lo-Fi Orchestra

Wonderlijke muzikale mix op vierde album van Boxtelse/Eindhovense band The Galactic Lo-Fi Orchestra

RECENSIEFrontman Michel Geelen van de Boxtelse/Eindhovense band The Galactic Lo-Fi Orchestra bivakkeert al jaren aan de rafelranden van de alternatieve rockscene. Het collectief doet ook op haar vierde album geen enkele concessie aan de smaak van het grote publiek.

Neem alleen de gecompliceerde en dus a-commerciële titel: 'The Happy Prince And Other Stories Or The Picture Of Dorian Gray'. Die past prima in het rijtje puur ironische -en feitelijk nietszeggende- albumnamen als 'I Wrote 666 On The Kitchen Floor' en 'Giving Popmusic Back To The People'. Net als op deze platen presenteert songschrijver en multi-instrumentalist Geelen een bonte mix van punk, rock-'n-roll en pop. De frontman, die bij de opnamen slechts een beperkt beroep deed op zijn mede-bandleden, lardeert zijn liedjes met 'fuzzy' vocalen, wankele keyboards en bizarre vondsten. Zo begint het album met een sprookje, verteld door een Engelssprekende dame, en eindigt het werkstuk met een elf minuten durende sample uit dit verhaal. Het is een wonderlijke mix, waarin enkele knap geconstrueerde songs schuilgaan. 

Wat niet wegneemt dat de bonte kermis van stemmen, geluiden, krakkemikkige opnametechnieken en onverwachte wendingen ook tot enige luistermoeheid kan leiden. De formule van The Galactic Lo-Fi Orchestra is na vier albums, die alle op dezelfde wijze in elkaar zijn gezet, zo'n beetje uitgekristalliseerd. Het zou verfrissend zijn als Geelen bij de volgende plaat van zijn project een nieuwe weg inslaat. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement