Sanne Rambags
Volledig scherm
Sanne Rambags © Fotografie Suzanne Waijers

'Young VIP' Sanne Rambags trekt naar het paviljoen

Zangeres Sanne Rambags toert dit jaar rond als Young VIP, een eer die Nederlandse jazzpodia toekennen aan veelbelovende talenten. Ze treedt met een trio op in Eindhoven. Sanne Rambags (24) heeft zich snel ontwikkeld tot een zangeres met een eigen geluid en gezicht. 

Wie: Trio Sanne Rambags
Waar: Paviljoen Ongehoorde Muziek, Eindhoven
Kaarten voor het optreden kosten 7 euro. Voor studenten is dat 4 euro.
Wanneer: Vrijdag 3 mei, 20.30 uur

Geïnspireerd door het ongerepte landschap van Noorwegen, jarenlang vaste vakantiebestemming van haar familie, bouwt ze haar zang op vanuit rust en stilte. Twee jaar geleden brak ze door met een trio waar verder drummer Joost Lijbaart (bekend van saxofonist Yuri Honing) en gitarist Bram Stadhouders deel van uitmaken. Met hen treedt ze op over de hele wereld. Onlangs hebben ze een tweede album uitgebracht, Trinity.

Beijing

Ook in de Young VIP-toer treedt ze op in drietallen. Het ideale aantal, zegt ze vanuit haar hotelkamer in Beijing, waar ze die avond zal spelen met Lijbaart en Stadhouders. ,,Met drie musici heb je zowel een groepsgeluid als vrijheid in muzikale verkenningen. Een optreden in een kwintet vorig jaar voelde als een belemmering. Het was al snel te veel en te vol. In een trio heeft iedereen gelijke verantwoordelijkheid. Voor de Young VIP-toer zoek ik het avontuur door in bijna elk optreden met musici uit andere Europese landen te spelen. We gaan steeds uit van hetzelfde materiaal, maar de stukken zullen in die verschillende samenstellingen anders klinken."

In Eindhoven speelt ze met ex-Young VIP Kika Sprangers op saxofoon en de Zwitserse pianiste Maja Nydegger. ,,Een recente cd van Maja heet Out of Silence, en Kika zoekt ruimte en verstilling. Ik heb er hoge verwachtingen van."