Volledig scherm
PREMIUM
Zanger Bryan Ferry en zijn band, woensdagavond in Muziekgebouw Eindhoven. © Jean Pierre Reijnen

Zanger Bryan Ferry verandert Muziekgebouw Eindhoven in decadente nachtclub

Recensie en foto'sEINDHOVEN - Op zijn 73ste oogt  Bryan Ferry als de sympathieke, maar toch ook onaantastbare gastheer van een nachtclub. Keurig in het pak, inclusief stropdas: het haar perfect in model en losjes tegelijk. Hij zit niet om een praatje verlegen: zijn taak is het verzorgen van een avond decadent amusement. Niet meer, maar zeker ook niet minder.

Het concert in Muziekgebouw Eindhoven begint deze woensdagavond wat flets. Pas nadat violiste Marina Moore een spetterende solo heeft ingezet, komen Ferry en zijn band op gang. De oud-voorman van de grensverleggende artrock-groep Roxy Music pakt zijn microfoon van de standaard en bezweert het publiek met zijn charme en stem. Die vocalen zijn wat breekbaarder dan voorheen: naarmate de avond begint Ferry echter zijn glorietijd te benaderen.

  1. Dj Sophie Francis (20) uit Rooi gaat de wereld over: ‘Heb een geweldig leven, maar soms ook echt zwaar’
    PREMIUM

    Dj Sophie Francis (20) uit Rooi gaat de wereld over: ‘Heb een geweldig leven, maar soms ook echt zwaar’

    SINT-OEDENRODE - Ze leeft het leven van haar dromen. Als internationaal succesvol dj Sophie Francis - of ‘gewoon Sophie uit Rooi’ (Sint-Oedenrode) voor vrienden. Op haar 15de werd ze al ontdekt, nu is ze 20 en honderden optredens over de hele wereld verder. Op sociale media laat ze niet alleen de vrijheid, blijheid zien, maar is ze ook eerlijk. ,,Ik heb een geweldig leven, maar het is ook echt zwaar soms.”