Volledig scherm
Heino tijdens een festivaloptreden in het Duitse Gronau. © Toma Tudor

Zanger Heino geeft laatste Nederlandse optreden in de Effenaar in Eindhoven

EINDHOVEN - Schlager-zanger en cult-fenomeen Heino geeft vrijdag 8 maart 2019 zijn laatste Nederlandse concert in de Effenaar in Eindhoven.

De Duitser met de kenmerkende blonde haardos en pikzwarte zonnebril viert 13 december 2018 zijn tachtigste verjaardag. Hij onderneemt volgend jaar een afscheidstournee met slechts één optreden in Nederland.

In de Effenaar blikt Heino, die volgens zijn officiële biografie meer dan vijftig miljoen platen verkocht, terug op zijn carrière. Ongetwijfeld komen hits als Blau Blüht Der Enzian voorbij, terwijl de zanger ook zal terugblikken op zijn roemruchte samenwerkingen met rockbands als Rammstein en Die Toten Hosen.

Heino nam meer dan duizend liedjes op. Zijn laatste album -een kerstplaat- verscheen eind 2016. Even daarvoor bracht de voetballiefhebber een speciaal album uit ter gelegenheid van het Europees Kampioenschap.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jimmy Rosenberg even op podium en dan de afkickkliniek in: Het is mijn laatste kans
    PREMIUM
    Video

    Jimmy Rosenberg even op podium en dan de afkickkli­niek in: Het is mijn laatste kans

    Gitaarvirtuoos Jimmy Rosenberg (Asten, 1980) was een wereldster, maar raakte verslaafd en verstrikt in zijn eigen leven. In het openbaar was hij de laatste tien jaar nauwelijks meer te zien. Binnenkort wordt hij voor de tweede keer opa. Omdat hij zijn kleinkinderen pas mag zien als hij clean is, trekt hij zich een dezer dagen terug in een gesloten kliniek. Maar ook wilde hij nog één keertje vlammen op de gitaar. ,,Waarom kijken ze alleen maar naar je om als je beroemd bent?”