Volledig scherm
Heino tijdens een festivaloptreden in het Duitse Gronau. © Toma Tudor

Zanger Heino geeft laatste Nederlandse optreden in de Effenaar in Eindhoven

EINDHOVEN - Schlager-zanger en cult-fenomeen Heino geeft vrijdag 8 maart 2019 zijn laatste Nederlandse concert in de Effenaar in Eindhoven.

De Duitser met de kenmerkende blonde haardos en pikzwarte zonnebril viert 13 december 2018 zijn tachtigste verjaardag. Hij onderneemt volgend jaar een afscheidstournee met slechts één optreden in Nederland.

In de Effenaar blikt Heino, die volgens zijn officiële biografie meer dan vijftig miljoen platen verkocht, terug op zijn carrière. Ongetwijfeld komen hits als Blau Blüht Der Enzian voorbij, terwijl de zanger ook zal terugblikken op zijn roemruchte samenwerkingen met rockbands als Rammstein en Die Toten Hosen.

Heino nam meer dan duizend liedjes op. Zijn laatste album -een kerstplaat- verscheen eind 2016. Even daarvoor bracht de voetballiefhebber een speciaal album uit ter gelegenheid van het Europees Kampioenschap.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    Muziekge­bouw Frits Philips in Eindhoven: ‘het is erop of eronder, laat je stem horen’

    De auteur van dit artikel is Rob Schoonen, kunstredacteur van het ED. Waarom is het zo oorverdovend stil rond Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven? Al jaren? Zeker, de gemeenteraad is er druk mee, net als het college van Eindhoven, dat het ene na het andere plan bespreekt om het noodlijdende muziekcomplex te redden. Om over de medewerkers van het complex maar te zwijgen; het merendeel werkt zich een slag in de rondte om van de rode weer zwarte cijfers te maken. Zo zijn er flink wat mensen bezig om de concertzaal – financieel gezien - weer gezond te maken. Maar waarom hebben de bezoekers in al die jaren nog helemaal niets van zich laten horen? Het zijn er jaarlijks meer dan 160.000. Echter: stilte alom. Het wordt tijd dat die ook eens hun mond open doen. En flink ook. Voor het te laat is.