Volledig scherm
Iris Penning. © Kees Martens

Zangeres Iris Penning uit Eindhoven wint Vlaamse muziekprijs

EINDHOVEN - Zangeres Iris Penning uit Eindhoven heeft een Vlaamse muziekprijs gewonnen. Ze eindigde als eerste  in de Nekka-wedstrijd, een competitie voor talentvolle artiesten die in de Nederlandse taal zingen. De finale vond plaats tijdens festival Lalapop in het West-Vlaamse Heule.

De tweejaarlijkse wedstrijd is een initiatief van de Antwerpse vereniging Nederlandstalige KleinKunst Antwerpen (Nekka). De organisatie wil solo-artiesten en groepen stimuleren om te kiezen voor Nederlandstalig werk. De 26-jarige Iris Penning (zangeres, muzikante en songschrijfster) moest het in de finale opnemen tegen de Vlaamse groepen  Meander en Tenorin en de Nederlandse zanger Siebe Palmen. Als winnares krijgt zij onder meer coaching en studiotijd aangeboden. 

De Nekka-wedstrijd werd eerder gewonnen door onder anderen Tilburger Jeroen Kant en oud-Eindhovenaar Thijs Maas.

  1. Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh
    PREMIUM

    Ook veel leerlingen studenten aan de slag met Van Gogh

    EINDHOVEN – Meer dan drieduizend leerlingen en studenten van verschillende scholen in en rondom Den Bosch maken de komende maanden nader kennis met het werk van Vincent van Gogh. De educatieve dienst van het Noordbrabants Museum heeft een heel uitgebreid programma opgezet rond de tentoonstelling Van Goghs Intimi die zaterdag opent. Rond de opbouw van de grote expositie in het Noordbrabants Museum, maakten de drie Brabantse kranten een serie video’s.