Zangeres Maaike Ouboter solo én met nieuwe liedjes in Muziekgebouw Eindhoven

VIDEOEINDHOVEN - Zangeres en songschrijfster Maaike Ouboter geeft zaterdag een solo-optreden in Muziekgebouw Eindhoven (aanvang 20.15 uur). Het concert is onderdeel van haar theatertournee met de titel ‘Voordat de tijd ons inhaalt’.

De muzikante speelt voor het eerst ‘helemaal in haar eentje’. ,,Heel kwetsbaar. Maar daardoor vind ik ook nieuwe kracht”, zegt ze. Het publiek kan onder andere enkele nieuwe liedjes verwachten. ,,Die heb ik nog niet opgenomen, maar ik speel ze al wel”, zegt ze. ,, Ik ben ook blij met de reacties van de mensen: er wordt heel goed op gereageerd. Het is ook leuk om liedjes, die nog niemand kent, voor het eerst te delen. Gewoon live, in plaats van ze digitaal de wereld in te sturen.”

Maaike Ouboter brak in 2013 door met het liedje ‘Dat ik je mis’, inmiddels goed voor bijna 15 miljoen streams op Spotify. Ze bracht tot nu toe twee studio-albums uit. Haar debuutplaat ‘En hoe het morgen ook weer dag wordt’ haalde in 2015 de nummer 1-positie in de album-hitlijst. Opvolger ‘Vanaf nu is het van jou’, die vorig jaar verscheen, reikte tot nummer 5.

Maaike Ouboter speelt ook nog in onder meer Hamont-Achel (Cinema Walburg, 9/11), Veldhoven (De Schalm, 19/11) en Bergeijk (Kattendans, 29/11).

Maaike Ouboter, zaterdagavond te zien en te horen in Muziekgebouw Eindhoven.
Volledig scherm
Maaike Ouboter, zaterdagavond te zien en te horen in Muziekgebouw Eindhoven. © ANP Kippa/Evert Elzinga
  1. Jeroens Clan in Kattendans Bergeijk: theaterbezoek bijna een expeditie
    PREMIUM

    Jeroens Clan in Kattendans Bergeijk: theaterbe­zoek bijna een expeditie

    BERGEIJK - Theater in coronatijd krijgt hoe dan ook iets van een expeditie: uitvinden hoe je met voldoende afstand je zitplaats kunt bereiken. En weer verlaten. De Kattendans in Bergeijk heeft er een heel protocol voor ontwikkeld, inclusief de nu wel bekende tape met pijlen op de grond. Zelf zien ze de humor er ook wel van in, want als ik eerst naar de wc wil voordat ik een drankje ga halen, mag ik toch even de uitgezette route verlaten: ‘dat moet dan maar’.