De Eindhovense rapper/acteur Fresku schrijft de muziek
Volledig scherm
De Eindhovense rapper/acteur Fresku schrijft de muziek © Damion Thakoer

Zuidelijk Toneel maakt stuk over criminaliteit in regio Eindhoven

EINDHOVEN - ‘De Achterkant van Eindhoven’ heet een nieuw theaterstuk dat Het Zuidelijk Toneel in september in het Parktheater in Eindhoven brengt. Thema is criminaliteit in de regio. Rollen zijn weggelegd voor onder anderen Mike Weerts, Michiel Kerbosch, Björn van der Doelen en martial arts-dansers uit de regio. De muziek van de voorstelling wordt gemaakt onder leiding van Fresku.

 1. Bontgenoten wil graag stadsfestival blijven, 
maar locatie blijft elk jaar onzeker
  Update

  Bontgeno­ten wil graag stadsfesti­val blijven, maar locatie blijft elk jaar onzeker

  EINDHOVEN - De stadsfestivals Bontgenoten en Hidden Garden zijn een welkome aanvulling op het palet van de diverse dancefestivals in de regio. Bontgenoten trok afgelopen zaterdag 10.000 bezoekers naar het festivalterrein aan de Karpendonkse Plas. Garantie dat het festival daar de komende jaren kan blijven is er niet. ,,Dat moeten we van jaar tot jaar afwachten”, zegt organisator Shelina de Bont.
 2. Vijf sterren voor Navalny: Zowel een urgente documentaire als een bloedstollende thriller
  Recensie

  Vijf sterren voor Navalny: Zowel een urgente documentai­re als een bloedstol­len­de thriller

  Wie een beetje het nieuws volgt, weet wie Alexei Navalny is en wat hem de afgelopen jaren overkwam. Laat dat absoluut géén reden zijn deze film over te slaan. Navalny, vanaf donderdag alsnog te zien in de bioscoop, bewijst hoe krachtig het medium documentaire kan zijn: het weekt de droge feiten los van de bulletins en geeft de geschiedenis een bijna tastbare ziel. En niks achterhaalde kost. Deze emotionele achtbaanrit komt op een cruciaal moment.