Volledig scherm
DAF in Eindhoven © fotopersburo Bert Jansen

DAF na volgende tempoverhoging bijna op record

EINDHOVEN - Nog net niet. Een nieuwe productieverhoging brengt DAF naar een tempo van 240 trucks per dag. Het record van 245 uit 2008 blijft in de boeken staan.

De ene productieverhoging volgt de andere tegenwoordig op bij DAF. Maandag mogen 350 extra medewerkers aan de slag om de productie op te voeren van 225 naar 235 vrachtwagens per dag. Gisteren liet DAF het personeel weten dat met ingang van 2 april weer een tandje wordt bijgezet, naar 240 trucks per dag. 

Dat is nog net geen record. In 2008, kort voor het uitbreken van de economische crisis, bouwde DAF er dagelijks 245.

Extra banen

Van de 240 trucks worden er 209 gefabriceerd in Eindhoven en 31 bij Leyland Trucks in Engeland. Zowel de uitbreiding in februari als in april wordt volledig gerealiseerd in Eindhoven. Dat levert extra banen op in zowel Eindhoven als het Vlaamse Westerlo, waar de cabines en assen worden geproduceerd. Voor de productieverhoging in april gaat DAF 120 mensen werven. Grofweg tweederde daarvan zal nodig zijn in Eindhoven. Inclusief die nieuwe tijdelijke krachten telt DAF dan 9220 medewerkers.

De jongste productieverhoging is geen complete verrassing. Topman Preston Feight meldde vorige maand dat DAF de hoogste orderontvangst in vijf jaar tijd beleefde. DAF en de transportmiddelensector in zijn algemeenheid is per definitie sterk afhankelijk van de economische omstandigheden. Gaat het goed bij DAF dan gaat het goed met de economie, en omgekeerd. 

Vernieuwd

DAF voegt daar aan toe dat zijn vernieuwde serie vrachtwagens uitstekend wordt ontvangen. De sinds de zomer op de markt gebrachte trucks laten volgens DAF in de praktijk besparingen zien op het brandstofverbruik van ruim zeven procent ten opzichte van de vorige generatie. Het vernieuwde model werd in november door de Europese branche gelauwerd als truck van het jaar 2017. 

DAF verkoopt steeds meer trucks ook buiten Europa. Vorig jaar kon het concern daardoor al een recordaantal van bijna 61.000 trucks noteren. Dit jaar zal naar verwachting een nieuwe mijlpaal volgen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie