Preston Feight bij de vernieuwde DAF in Eindhoven.
Volledig scherm
Preston Feight bij de vernieuwde DAF in Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

DAF verhoogt productie verder en neemt 350 extra medewerkers aan

EINDHOVEN - DAF slaat het ene na het andere record stuk. Geholpen door wereldwijde economische groei kan de productie opnieuw omhoog.

DAF gaat vanaf eind februari zijn hoogste productietempo ooit bijna evenaren. Het aantal dagelijks te bouwen vrachtwagens gaat omhoog van 225 naar 235.

Goed nieuws voor de fabrieken in Eindhoven en Westerlo, waarvoor 350 mensen extra worden geworven. Fijn ook voor 250 DAF-medewerkers met een tijdelijk contract die een vaste aanstelling krijgen.

Vorig jaar al produceerde DAF een recordaantal trucks, van bijna 61.000. Dit jaar zal naar verwachting een nieuwe mijlpaal volgen.

Economische crisis

Maar als het ene na het andere record wordt stukgeslagen gaan de gedachten ook naar mindere tijden. Want de hoogste productie  haalde DAF in september 2008, met 245 voertuigen per dag. ,,Dat was maar heel kort. Een maand”, weet de huidige president-directeur Preston Feight. Want daarna sloeg een economische crisis keihard toe. DAF zag de productie terugvallen naar 100 trucks per dag. 

Bang dat we weer aan de vooravond van de neergang zitten, is DAF nu allerminst. ,,De orderinstroom van de afgelopen maanden is de hoogste van de afgelopen vijf jaar”, illustreert Feight.

DAF wist in 2017 een recordaantal trucks buiten Europa te verkopen. Dat aantal steeg met bijna 80 procent tot 9100. Het marktaandeel in Europa bleef stabiel. DAF schat het aandeel in het zware segment boven 16 ton op 15,3 procent, een daling met 0,2 procent ten opzichte van 2016. Voor 2018 mikt Feight op 16 procent.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Regionale Economie