Volledig scherm
Het Klokgebouw tijdens de DDW 2017. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

335.000 bezoekers voor zestiende editie DDW

VIDEOEINDHOVEN - En weer wisten meer bezoekers de Dutch Design Week te vinden; dit jaar trok het Eindhovense designevenement 335.000 bezoekers, tegen 295.000 vorig jaar. De Design Academy Eindhoven ontving zondagmiddag de 50.000ste bezoeker: een record.

Martijn Paulen, directeur van de DDW kijkt zeer tevreden terug op de afgelopen week. ,,Niet zozeer vanwege het grote aantal bezoekers, wat prima is, maar vooral vanwege de goede resultaten die er zijn geboekt tussen designers en bedrijven en tussen designers en media. Het heeft echt heel veel opgeleverd, zo hoor ik terug van veel ontwerpers.”

De voorbije week werden ruim 900 persaccreditaties aangevraagd, tegen 750 vorig jaar. ,,Vooral uit België, Duitsland, Frankrijk en Engeland afkomstig, maar ook journalisten uit Vietnam en Amerika waren van de partij”, aldus Rafaelle Vandermühlen van de DDW.

Van de ruim 300.000 bezoekers, kwam 18 procent uit het buitenland, tegen 12 procent vorig jaar. Dat is volgens Vandermühlen onder meer te danken aan het – sterk internationale - programma van het World Design Event, dat parallel aan de DDW werd gehouden. ,,Vooral het evenement op de eerste dag ‘Antenna’, waar een keur aan buitenlandse jonge talenten hun projecten lieten zien, bleek een voltreffer; iedereen was daar diep van onder de indruk en ik wil daar zeker mee door”, zegt Paulen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

De Dutch Design Week is de mooiste week van het jaar in Eindhoven

  • Eens (20%)
  • Oneens (80%)
1946 stemmen

Poll

20 euro voor negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties is echt niet te veel

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
3037 stemmen