Volledig scherm
Split & Store van rENs en SannenJacobs. foto Gijs v.d. Burgt

5 - WAT IS DAT? - rENs (video)

Elke dag bespreekt kunstmedewerker van het ED Anneke van Wolfswinkel een bepaald object met de designer. In deze vijfde aflevering is dat met Renee Mennen van rENs.

Eh... een halfopen kledingkast met een lamp erin?

Renee Mennen (van het duo rENs): "Dit is een kast en room divider in één. Aan de ene kant is hij dicht, aan de andere kant open, en hij is bedoeld om in de ruimte te staan.

Hij is gemaakt van plexiglas. Deze is blauw, maar we hebben ook andere kleuren zoals wit, rood en geel. Het mooie van plexiglas is dat de helderheid ervan verandert naarmate er licht doorheen valt. Om het effect te laten zien staat er nu een lamp achter, maar zonlicht werkt het mooist. Bij bewolkt weer wordt de kleur heel donker, maar als de zon naar binnen schijnt, licht het op. Doordat de lichtinval telkens subtiel verandert, zal de kast er gedurende de dag geen moment hetzelfde uitzien. En wanneer je de platen aan de dichte kant over elkaar heen schuift, verandert de transparantie, en daarmee het patroon van lijnen en vlakken ook weer.

Voor deze serie hebben we samengewerkt met SannenJacobs, die we nog kennen van de St. Joost-Academie. Zij zijn goed in techniek en een mooie afwerking, terwijl wij ons meer op materiaalonderzoek richten. Vooral met kleur experimenteren wij veel. In 'Split & Store' zijn onze krachten mooi gebundeld; de stalen frames waar de plexiglas platen in bevestigd zijn, zijn door hen ontwikkeld. We hopen op veel zon tijdens de DDW, dan zijn de kasten op hun best."

rENs, bij Piet Hein Eek, Halvemaanstraat 30.

Elke dag bespreekt kunstmedewerker van het ED Anneke van Wolfswinkel een bepaald object met de designer. In deze vijfde aflevering is dat met Renee Mennen van rENs.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement