Volledig scherm
De 21 talentvolle designers samen met coaches op het podium. © Marsha Simon

Coachingstraject voor talentvolle designers

EINDHOVEN - Gespannen stonden ze wachten donderdag; de 21 ontwerpers/ontwerpduo's die een pitch gingen houden in het ABN AMRO House in het Klokgebouw in Eindhoven. In twee minuten je verhaal vertellen; ga er maar aan staan.

Voor de vijfde keer organiseerden ABN AMRO, BNO en Dutch Design Foundation deze presentatie. De Driving Dutch Design (DDD) begint met deze vijfde editie een traditie te worden. Het is een presentatie als afsluiting van een jaar hard werken, waar jonge designers zich aan collega’s en mogelijke opdrachtgevers presenteren. Deze 'drivers' zijn getalenteerde ontwerpers uit uiteenlopende creatieve disciplines die tijdens de twee minuten vertellen over hun werk, drijfveren en dromen.

Ze zijn geselecteerd om een jaar lang coaching te krijgen, masterclasses te volgen en met elkaar een tijdelijke onderneming te runnen. Want, op de academie hebben zij hun eigen vak geleerd, maar hoe je dan je eigen onderneming start, ontwikkelt en tot een succes maakt, is een ander verhaal. Hoe bereik je je doelgroep, hoe stel je goede leveringsvoorwaarden en contracten op, hoe maak je een lange termijnplanning? Vragen waar in het traject antwoord op is gezocht. Dat is wat de geselecteerden in het afgelopen jaar mochten leren van coaches van ABN AMRO en Bond Nederlandse Ontwerpers.

Samen

Het gaat niet alleen om samenwerking van ontwerpers onderling, maar ook om samenwerking met andere disciplines. Bijvoorbeeld: samen met artsen en patiënten nieuwe medische toepassingen ontwerpen. Maar ook, samen met senioren hun toekomstige leefomgeving bedenken en vormgeven en samen met vluchtelingen uitvinden hoe integratie het beste te bereiken is.

‘Samen’ lijkt het toverwoord bij het ontwikkelen van producten, diensten, organisaties en leefomgeving. Een begrip dat erg past bij de cultuur in Brainport Eindhoven én bij deze enthousiaste talenten, die het verdienen een glansrijke toekomst tegemoet te gaan.

De 21 drivers zijn te vinden op een gezamenlijke stand in het Klokgebouw, die ze ook weer ‘samen’ hebben vorm gegeven en gefinancierd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Een mooie herinnering aan de Dutch Design Week, zo'n DDW-tatoeage

  • Eens (12%)
  • Oneens (88%)
1712 stemmen

Poll

Met 450 onderdelen is 9 dagen veel te kort voor de DDW

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
1535 stemmen