Volledig scherm
Beeld van de presentatie Power Play van het collectief Dutch Invertuals bij EDHV aan de Fuutlaan in Eindhoven. foto Jurriaan balke

DDW-expo van Dutch Invertuals: Energie uitgekleed, poëtisch verbeeld (video)

EINDHOVEN - Elk jaar weer een verrassing en elk jaar een feestje: het vormgeverscollectief Dutch Invertuals slaagt er steeds weer in universele dingen (vaak problemen) op te pakken om er vervolgens zeer poëtische tentoonstellingen van te maken.

Want je kunt als curator Wendy Plomp wel stellen iets te willen gaan doen met de 'overload aan energie', maar hoe geef je daar dan vervolgens vorm aan - letterlijk? Want al ben je vormgever, de overload aan energie is zo'n abstract begrip, dat het knap lastig moet zijn om dat te vertalen naar iets dat én iedereen begrijpt én gelijk ook de zaak kritisch bevraagt.

Niels Heymans & Emilie Pallard
Nou, dat wordt dus gedaan door onder anderen Niels Heymans & Emilie Pallard. Die hebben in de hoogte, boven het houten groen-roze grid een schijf gehangen waar ze 'licht' verbeelden. Dat kan natuurlijk niet, maar dit duo doet het toch. Er iets over vertellen is verleidelijk, maar niet wenselijk want dat breek je het poëtisch af – en dat is nu juist de kracht van dit project.

Power Play, Dutch Invertuals, Fuutlaan 12b, Eindhoven. Wo t/m vr van 10.30-20 uur. Za en zo van 12-18 uur.

Lees het hele artikel woensdag in het ED of in de digitale krant

Volledig scherm
Xxx x
Hoe wekken we over pakweg 10 jaar energie op uit alternatieve bronnen? Bij Dutch Invertuals op de Fuutlaan zijn talloze verrassende ontwerpen te vinden.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement