Volledig scherm
© PR

DDW Music: Woodie Smalls laat flarden van klasse zien in Stroomhuis in Eindhoven

EINDHOVEN - Terwijl het bij de ingang dringen geblazen is, begint Woodie Smalls alvast met zijn show. I got a story to tell, laat de Belg aan de bezoekers weten.

Het is de zoveelste keer dat de twintigjarige Sylvestre Salumu in kort tijdsbestek optreedt in Nederland. Ditmaal in het Stroomhuis in Eindhoven, voor slechts vijf euro, in het kader van DDW-music.

De rapper, die vorig jaar met zijn debuutalbum Soft Parade doorbrak, betreedt samen met zijn voortdurende blowende kornuit K1D het podium. Aan energie deze maandagavond geen gebrek, al kent het concert z'n pieken en dalen. Zo dringt de Vlaming de toeschouwers op een joint op te steken of een pit te vormen. Aan het laatstgenoemde geven de ruim honderd bezoekers graag gehoor, waarna het moshen een goede minuut voortduurt.

Lees het hele artikel woensdag 26 oktober in het ED of in de digitale krant.

  1. Een woning in Woensel als DDW-tentoonstellingsruimte

    Een woning in Woensel als DDW-ten­toon­stel­lings­ruim­te

    EINDHOVEN - Zoals veel goede ideeën ontstond ook deze tijdens een borrel. Iris van Daalen en Ruben Thier (samen het Eindhovense ontwerpduo ThierVanDaalen) spraken afgelopen zomer tijdens een ontmoeting van de Dutch Design Foundation met Katja Lucas en Rafaëlla Vandermühlen van die organisatie. Thier: "Gesproken werd er onder meer over de komende DDW en hoe mooi het zou zijn als tijdens die week een compleet huis dienst zou kunnen doen als expositieplek."