Volledig scherm
Meubelmaker in een stand tijdens de DDW © ANP

DDW ook leuk zonder designbril

EINDHOVEN - DDW is niet alleen maar design. Biedt de dag een overvol programma op het gebied van exposities, de avond en nacht kent een even zo gevarieerd aanbod, maar dan op het gebied van gezelligheid.

Het gaat maar net goed als de Italiaanse Giuseppe van zijn fiets afstapt voor de toegangspoort van Sectie C. Al wankelend wint hij nipt de strijd van de zwaartekracht. Het is niet alleen zijn eerste Dutch Design Week, maar zelfs een van zijn allereerste fietstochtjes. Zijn vrienden, vrijwel allemaal Design Academystudenten zien het gestuntel hoofdschuddend aan. "Het is moeilijker dan het lijkt", verontschuldigt hij zich. Daar met een knipoog aan toevoegend: "Al speelt het feestje van vannacht misschien ook een rol."

Want behalve een bomvol programma overdag op 100 locaties is ook het vinden van een spannend nachtprogramma zelden zo eenvoudig. Zo programmeert de Effenaar de hele week muziek. Niet alleen op eigen terrein, maar in de geest van de DDW uitgesmeerd over de stad, zoals in Area51 en 't Stroomhuisje.

Jarenlang moest je bijzonder goed de weg weten in het Eindhovense nachtleven óf op de Design Academy studeren, om te weten wanneer het Stroomhuis de deuren naar zijn befaamde kelder open zwierde. Ook nu het een officiële evenementenvergunning heeft gekregen en de activiteiten zich minder onder de radar afspelen, is het een verzamelplaats voor designstudenten gebleven. Oudgediende dj Robob weet met een dansbare house-set de dansvloer tot diep in de nacht in vervoering te brengen.

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant

Volledig scherm
Bezoekers DDW © ANP
Volledig scherm
Bezoekers DDW © ANP