Laura Kemper bij het prototype Vision.
Volledig scherm
Laura Kemper bij het prototype Vision. © Tringa Hasaj

Drivers of Change tijdens Dutch Design Week ‘Wat wij kunnen betekenen voor de energietransitie’

DDWEINDHOVEN - Team InMotion, studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), heeft een raceauto van de toekomst gemaakt, namelijk prototype Vision. Het InMotion team van dit jaar, onder andere Laura Kemper (21),  presenteert deze in Strijp-T tijdens de Dutch Design Week.

,,Vision is een prototype van een elektrische raceauto. Van deze auto willen wij een echt rijdende auto maken die net zo snel op te laden is als dat je een normale auto tankt. Je laadt de auto, je stopt de kabel erin, twee minuten later haal je ‘m eruit en rij je weer verder. Mensen hebben best een grote barrière om een elektrische auto te kopen, omdat je vaak een half uur of langer bezig bent met het opladen van de auto. Wij willen de oplaadduur verminderen.”

Kemper vertelt dit verhaal al de hele week aan bezoekers met volle passie. ,,Deze week bij elkaar opgeteld denk ik dat ik het wel zo’n 500 keer verteld heb. Maar het blijft leuk, omdat ik er zo erg in geloof. Ik vind het zo vet om aan zo’n project mee te mogen werken. Het blijft ook leuk om de reacties van mensen te zien. Die zijn er super enthousiast over.”

“Ik word er helemaal niet moe van. Gedurende het jaar ga ik het nog vaker vertellen. Ik vind het alleen maar leuk om zoveel mogelijk mensen te laten weten wat InMotion doet en wat wij kunnen betekenen voor de energietransitie.”

Poll

De Dutch Design Week is de mooiste week van het jaar in Eindhoven

  • Eens (20%)
  • Oneens (80%)
1946 stemmen

Poll

20 euro voor negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties is echt niet te veel

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
3037 stemmen